Persoanele fizice din Sectorul 1 au achitat aproape în integralitate, în anul 2014, taxele şi impozitele datorate bugetului local. Peste 95% dintre contribuabilii persoane fizice şi-au achitat obligaţiile fiscale în 2014, faţă de 74% în anul 2013.

Pentru contribuabilii care nu şi-au achitat în 2014 sumele datorate bugetului local, reprezentând taxe, impozite şi amenzi contravenţionale, administraţia locală a Sectorului 1 a instituit poprire asupra disponibilităţilor băneşti ale acestora. La sfârşitul anului 2014, măsura popririi a fost luată pentru un număr de 8.792 contribuabili, persoane fizice, din Sectorul 1.

Pentru a ajunge la acest nivel de conformare voluntară, Primăria Sectorului 1 a pus la dispoziţia cetăţenilor o gamă variată de modalităţi moderne de plată: plata electronică prin internet banking, plata cu cardul şi plata online prin ghiseul.

Cele mai importante avantaje de care cetățenii Sectorului 1 pot beneficia la plata taxelor și impozitelor locale cu cardul sunt:

Plata online
Plata online via Shutterstock

– Confort, rapiditate și independență geografică și temporală;
– Contribuabilii nu plătesc comision pentru tranzacțiile efectuate online, acesta fiind suportat integral din bugetul Primăriei Sectorului 1;
– Plățile efectuate cu cardul sunt vizualizate în timp real în baza de date fiscală astfel încât pot fi solicitate certificate fiscale imediat după efectuarea plății;
– Site securizat la înalte standarde privind tranzacțiile cu cardul pe internet prin www.ghiseul.ro;
– Posibilitatea plății impozitelor și taxelor locale pentru toate proprietățile deținute pe teritoriul României, cu condiția înrolării în sistem a unității administrativ – teritoriale pe raza căreia se situează proprietatea la plata cu cardul prin intermediul www.ghiseul.ro.

- Publicitate -