Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, ediția a XXII-a, 12 – 21 iunie 2015

101

festivalul-international-de-teatru-sibiuFestivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu- ediţia 2015 se va deschide cu un grandios spectacol de stradă.

Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu reprezintă cel mai complex festival anual din România, fiind recunoscut internaţional ca cel de-al treilea festival de artele spectacolului din Europa, ca amploare şi dimensiune, după Festivalul Internaţional de la Edinburgh (Marea Britanie) şi Festivalul de la Avignon (Franţa). Timp de zece zile, la jumătatea lunii iunie, peste 2500 de artiști din toate colțurile lumii vor prezenta 350 de evenimente în fața a peste 600.000 de spectatori.sibiu-fits

- Publicitate -

Cea de-a XXII-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu va debuta vineri, 12 iunie a.c., cu un spectacol de stradă grandios produs de compania franceză Plasticiens Volants. Evenimentul va avea loc în Piața Mare din Sibiu. Trupă “Plasticiens Volants” este cunoscută în lume pentru spectacolele originale de stradă “în care personaje de mari dimensiuni prind viaţă cu ajutorul heliului” (a deschis Jocurile Olimpice de la Barcelona din 1992, Cupa Mondială din 1998 şi ediţia din 2003 a Turului Franţei).

Potrivit unui comunicat de presă al Festivalului de Teatru de la Sibiu, “artiştii francezi vor dirija pe cerul de la Sibiu structuri gonflabile gigantice, în două spectacole de muzică şi lumini care se combină cu efecte pirotehnice”. Spectacolul din deschidere se intitulează “Big Bang” (vineri, 12 iunie). Iar la 14 iunie sibienii vor vedea “Little Nemo in Slumberland”.

Referitor la “Big Bang”, organizatorii festivalului spun că este “o saga vizuală impresionantă despre naşterea Universului, în care îşi dau întâlnire artişti pe picioroange şi personaje gonflabile suspendate într-o coregrafie aeriană ce îţi taie răsuflarea”. Structurile gonflabile pot depăşi 15 metri lungime. Artiştii au lucrat la dezvoltarea acestui spectacol trei ani. “Little Nemo in Slumberland” e cu păpuşi gonflabile ce au o înălţime de zece metri, “dirijate deasupra publicului pentru a da frâu liber imaginaţiei”. Organizatorii vor aduce pentru reprezentaţiile din Piaţa Mare din Sibiu peste 600 de metri cubi de heliu şi vor mobiliza o echipă tehnică formată din aproximativ 35 de ingineri şi mânuitori.sibiu-brenda-angel-1

Sunt doar două titluri ce anunţă un început spectaculos al Festivalului de la Sibiu ale cărui evenimente vor avea loc în acest an în 60 de spaţii.

Teatrul Naţional “Radu Stanca” informează că programul celei de-a XXII-a ediţii va fi disponibil pe site-ul sibfest.ro, în luna aprilie.

- Publicitate -