Luni, 16 februarie 2015, ministrul Finanțelor Publice, Darius Vâlcov a anunţat că miercuri, 18 februarie 2015, noul Cod Fiscal şi noul Cod de procedură fiscală vor fi prezentate în primă lectură în ședința de Guvern. Declarația a fost făcută în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, care are loc la București între 16 – 18 februarie 2015.darius-valcov-ministru

„Miercuri, vor fi prezentate în primă lectură în Guvern noul cod fiscal şi noul cod de procedură fiscală. Am avut mai multe întâlniri cu asociaţiile de profil, inclusiv cu asociaţia dumneavoastră şi foarte multe dintre propunerile dumneavoastră au fost preluate”, a declarat Darius Vâlcov.

Propunerile primarilor
„Foarte multe dintre propunerile dumneavoastră au fost preluate. Astfel, aţi solicitat ca impozitul pe venitul din agricultură, dar şi din pensii, să nu mai fie făcut venit integral la bugetul de stat, ci să fie împărţit în cote şi pentru dumneavostră. Acest lucru a fost prins, sper ca să rămână inclusiv după dezbaterea parlamentară”, a anunţat Vâlcov.

Trei luni de dezbatere
Ministrul a spus că vor urma trei luni de dezbateri asupra Codului fiscal şi de procedură fiscală.
„Sperăm ca la sfârşitul lunii iunie să fie aprobat acest Cod Fiscal şi ne dorim să nu mai fie modificat până în 2020. După coduri, urmează discuţia pe Legea finanţelor publice şi Legea finanţelor publice locale, care vă interesează pe dumneavoastră”.

Oficialul a mai precizat că, imediat după aprobarea acestor coduri, urmează discuţia pe legile finanţelor publice şi finanţelor publice locale.

- publicitate -