• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer
CFNET – CodFiscal.NET Finante Taxe

CFNET - CodFiscal.NET Finante Taxe

Revista de actualitate financiară

  • Persoane
  • Micro
  • Companii
  • Public
  • ONG
  • Extern
  • Online
Ești aici: Acasă / Comunicate de presă / MFP: Dezbatere NOUL Cod Fiscal și NOUL Cod de Procedură Fiscală

MFP: Dezbatere NOUL Cod Fiscal și NOUL Cod de Procedură Fiscală

25 feb. 2015 Comunicate de presă, Noile Coduri Fiscale, Stiri

În vederea consultării tuturor categoriilor profesionale, structurilor asociative, patronatelor, reprezentanților mediului de afaceri, sindicatelor, precum și a tuturor persoanelor interesate, Ministerul Finanțelor Publice organizează următoarele întâlniri publice, la sediul din str.Apolodor, nr.17, et.1, sala 372.

Persoanele interesate să participe sunt rugate să transmită datele personale și propunerile legate de Codul fiscal și Codul de procedură fiscală pe adresa de e-mail:cabinet.ministru@mfinante.ro până pe data de 27.02.2015.

02 martie 2015

  • 1000 – CODUL FISCAL – IMPOZITUL PE PROFIT
  • 1200 – CODUL FISCAL – IMPOZlTUL PE VENITURILE MICROÎNTREPRINDERILOR
  • 1400 – CODUL FISCAL – IMPOZlTUL PE VENIT
  • 1600 – CODUL FISCAL – CONTRIBUȚII SOCIALE
  • 1800 – CODUL FISCAL – TVA

03 martie 2015

  • 1000 – CODUL FISCAL – ACCIZE
  • 1200 – CODUL FISCAL – IMPOZITE ȘI TAXE LOCALE
  • 1400 – CODUL DE PROCEDURĂ FISCALĂ

dezbatere publica, noul Cod de Procedură Fiscală, noul Cod Fiscal

Știrile zilei

Au fost acordate primele 6 burse „Marie Skłodowska-Curie”

3 feb. 2023

Recalificarea efectelor fiscale ale contractelor de prestări servicii sau de colaborare

3 feb. 2023

International tax reform: OECD releases technical guidance for implementation of the global minimum tax

2 feb. 2023

CJUE. Ajutoare de stat: Curtea anulează în parte decizia Comisiei privind „sistemul fiscal spaniol în materie de leasing”

2 feb. 2023

Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale

2 feb. 2023

Reader Interactions

Comentarii

  1. Gheorghe Buta a zis

    6 mart. 2015 la ora 15:43

    Impingeti toate slujbele part-time, la microintreprinderi si PFA in nerentabilitate. Va inchipuiti ca asa creati alte locuri de munca full-time, dar nu e asa, fiindca oamenii au specializari diferite, nu sunt intersanjabili decat in proportie mica, cea mai mare parte din slujbele part time pierdute nu vor fi inlocuite cu slujbe full time. La PFA si microintreprinderi proiectul e foarte gresit, va avea efecte cel putin similare cu forfetarul din perioada 2009-2011, afaceri inchise, inlocuite doar partial prin afaceri noi si extinderea altora existente, pierdere neta de locuri de munca si emigrarea multor contribuabili. Sunt gresite si impozitarea imobilelor in functie de destinatie, nu de proprietar, si obligatia evaluarii anuale. Sunt in fapt cheltuieli in plus asupra firmelor chiriase, asupra lor se va repecuta, nu asupra proprietarului, care le va pasa chiriasului, si nu se vor reflecta in chiriile declarate la fisc, nici in incasarile bugetare aferente inchirierilor, pentru ca o parte a sumei platite de chirias va trece la negru, va fi declarata o suma mai mica. Faceti rau firmelor chiriase fara vreun beneficiu pentru buget!

    Autentifică-te pentru a răspunde
  2. elena a zis

    5 mart. 2015 la ora 14:18

    Ministrul de finante sustine niste aberatii in legatura cu introducerea CAS de 10,5 % la PFA ,el ,trebuie sa mai deschida Codul fiscal sa citeasca ca in momentul de fata o persoana care are contract de munca si pe langa acesta mai are si un PFA nu plateste decat 16% impozit pe venit si 5,5% CASS, ori el sustine ca in acest moment un PFA plateste contributiile aferente angajatului cit si ale angajatorului ,nimic mai fals ,este intr-o grava eroare!
    Ne cred in continuare niste prostii ,dar se inseala ,introduc taxe noi iar ei sustin ca scad obligatiile fata de stat, sunt incompetenti acesti oameni sau continuua cu minciunile??
    L-am urmarit aseara la B1 TV si nu a putut sa dea niciun raspuns concret la intrebarile puse de telespectatori ,este clar ca este pe langa subiect , nu are viziune si nu are nici experienta in domeniu ,nimic nu-l recomanda pentru functia de ministru al finantelor;

    Autentifică-te pentru a răspunde
  3. xcx a zis

    2 mart. 2015 la ora 16:08

    Excludeti prevederea din codul fiscal pentru impozit pe venit microintreprinderi fara salariati

    Autentifică-te pentru a răspunde
  4. Centiu Florin a zis

    2 mart. 2015 la ora 11:21

    Referitir la noile impozite ce se vor aplica pentru PFA.
    Pentru PFA care sunt deja pensionari si au o varsta de peste 65 ani, introducerea obligatorie a platii CAS nu cred ca este corecta.
    Sunt pensionari care lucreaza ca pfa in diferite domenii ; agenti de asigurari, evaluatori etc, cu castiguri relativ mici ( in jur de 1000lei/ luna ) . Impunerea obligatorie a platii CAS pentru baza de impozitare minima inseamna o suma de c.c.a 250 lei/luna platita de acestia , fapt ce in cazul recalcularii pensiilor pentru aceste persoane duce la o crestere de c.c.a 5-7 lei/luna.
    Dupa ce ca pensiile in Romania sunt relativ mici , iar acesti oameni incearca sa-si sporeasca veniturile prin activitati suplimentare, veniti si impuneti aceasta impozitare obligatorie si pentru aceste persoane, care oricum nu vor beneficia de efectele ei ( nu vor mai apuca fizic ) pentru ca in general sunt persoane varsnice care mai traiesc in medie 7-10 ani.
    Nu credeti ca pentru aceste pfa ar trebui scoasa plata obligatorie a CAS ?.

    Autentifică-te pentru a răspunde
  5. Bogdan Cruceriu a zis

    28 feb. 2015 la ora 11:40

    la proiectul expus aici, nu sunt bune modificarile la microintreprinderi, PFA, impozitarea imobilelor unde se desfasoara activitati economice, obligatia evaluarii anuale. Nu sunt in regula nici unele dintre prevederile care intra in vigoare de la 1 martie 2015. Sunt 3 mari probleme. Prima e cea cu plata amenzii si suspendarea activitatii inainte de solutionarea plangerii, aici poti fi distrus dintr-un foc fara sa fi facut nimic rau, daca asa au chef sau au „misiunea” data de cineva cei de la Antifrauda (chiar de la un concurent care vrea sa te scoata de pe piata si are relatii). Sper ca nu sustineti ca e absolut imposibil ca oamenii de la Antifrauda sa faca asa ceva. E poarta deschisa spre abuzuri grave. A doua e cea cu banii din buzunare si genti, total absurda. Odata e absurd sa ti se pretinda ca in fiecare zi sa mergi si sa vii de lucru fara bani la tine, e ca la o puscarie in aer liber. Adica daca vrei sa faci cumparaturi sau vreo plata (personale), nu poti sa o faci in drum spre servici sau la intoarcere, trebuie sa te duci intai acasa dupa bani, si apoi sa pleci din nou (daca mai prinzi ceva deschis, depinde ce doresti sa cumperi sau platesti). Asta e un tip de privare de libertate si libera folosinta a averii. Apoi, tu, ca patron, nu ai dreptul sa perchezitionezi angajatii, dar daca Antifrauda gaseste bani la angajati, tie iti inchide firma! Absurditate! A treia problema e cea cu banii din casierie mai putini decat cei inregistrati ca incasati pe rola casei de marcat. Nu vad de ce nu e voie sa fie mai putini, cand oricum i-ai declarat automat ca incasari si pe cei care lipsesc, doar apar pe rola! Asta inseamna ca nu ai voie sa-ti folosesti cand doresti banii incasati, iarasi o privare de libertate si libera folosinta a unor bani castigati legal! Dpdv practic, desi aici exista totusi o logica, si interdictia de a avea bani mai multi in casierie e aberanta, uneori trebuie sa aduci bani de acasa fiindca te anunta in aceeasi zi vreun agent comercial ca vine sa-i platesti o factura, iar tu n-ai incasari destule, sau pur si simplu ai ramas fara bani de dat rest. Asteptati-va ca legile astea doua sa fie atacate in instante, la CCR si CEDO, sunt discriminatorii, abuzive, incalca o gramada de drepturi si libertati constitutionale nationale si din cele stipulate la nivel european.

    Autentifică-te pentru a răspunde
  6. Daniel Fleseriu a zis

    27 feb. 2015 la ora 18:19

    Partea cu microintreprinderile, PFA, adica impozitarile suplimentare nerusinate, impozitarea spatiului in functie de destinatie si nu de statutul proprietarului precum si obligatia de a plati anual un evaluator sunt aberante, contraproductive economic si chiar fiscal. Mai sunt si discriminatorii. Nu vi-a spus nimeni sau i-ati ignorat? La fel ce se aplica de la 1 martie 2015, anume „dacă la punctele de vânzare a bunurilor sau de prestare a serviciilor există sume deţinute fără a putea fi justificate prin datele înscrise în documentele emise cu aparate de marcat electronice fiscale, în registrul special sau prin chitanţe, acestea se confiscă şi se dispune amendă de la 2.000 lei la 4.000 lei”. Adica ce, nu mai ai voie sa detii bani personali in timpul serviciului? Sau e vorba doar de banii din sertarul casei de marcat?

    Autentifică-te pentru a răspunde

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.

Bara principală

  • Facebook
  • RSS
  • Twitter

FISCALNET – căutare informații financiar-fiscale, informații juridice

Articole recente

Au fost acordate primele 6 burse „Marie Skłodowska-Curie”

Recalificarea efectelor fiscale ale contractelor de prestări servicii sau de colaborare

International tax reform: OECD releases technical guidance for implementation of the global minimum tax

CJUE. Ajutoare de stat: Curtea anulează în parte decizia Comisiei privind „sistemul fiscal spaniol în materie de leasing”

Reff & Asociații | Deloitte Legal a obținut la ÎCCJ o soluție de referință care confirmă că dobânzile aferente unui ajutor de stat returnat către bugetul național intră în sfera de aplicare a amnistiei fiscale

Alerte pe email

* indicates required

Asistență & Ghiduri

Precizări ANAF

ANAF a publicat informații despre Declarația unică 2023

Contribuabilii pot consulta broșura „Cum și unde ne putem plăti obligațiile fiscale”

Lista seminariilor web pentru ianuarie, publicată pe portalul ANAF

Comunicat de presă

Footer

  • Facebook
  • Twitter
  • Contact
  • Publicitate

Arhive

februarie 2023
LMaMiJVSD
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728 
« ian.    

Copyright © 2023 · Autentificare

  • Contact
  • Publicitate