ANAF: Notă proformă, nota de consum, bonurile nefiscale

1016

bon-fiscalAgenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că bonul fiscal este singurul document care atestă contravaloarea bunurilor.

ANAF avertizează operatorii economici care, potrivit legii, au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi de a emite bonuri fiscale, că le este interzis să înmâneze clienţilor documente care atestă plata contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, altele decât bonurile fiscale.

- Publicitate -

Ținerea unei evidenţe duble, inclusiv prin mijloace informatice, a activităţii prestate este sanctionată drastic de legislaţia în vigoare, sancţiunea putând ajunge până la suspendarea activităţii în punctul de lucru şi sigilarea acestuia pentru o perioada cuprinsă între o lună şi 3 luni, se precizează în comunicatul ANAF.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor penaliza cazurile în care unui client nu îi este înmânat bonul fiscal sau i se înmânează un alt document decât bonul fiscal (notă proformă, nota de consum, bonuri nefiscale).

Sursa: Comunicat de presă ANAF nr. 248/02.03.2015

Sursa foto: Bon fiscal via www.shutterstock.com

- Publicitate -