ANAF: Notă proformă, nota de consum, bonurile nefiscale

1128

bon-fiscalAgenţia Naţională de Administrare Fiscală precizează că bonul fiscal este singurul document care atestă contravaloarea bunurilor.

ANAF avertizează operatorii economici care, potrivit legii, au obligaţia de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale şi de a emite bonuri fiscale, că le este interzis să înmâneze clienţilor documente care atestă plata contravalorii bunurilor achiziţionate sau serviciilor prestate, altele decât bonurile fiscale.

Ținerea unei evidenţe duble, inclusiv prin mijloace informatice, a activităţii prestate este sanctionată drastic de legislaţia în vigoare, sancţiunea putând ajunge până la suspendarea activităţii în punctul de lucru şi sigilarea acestuia pentru o perioada cuprinsă între o lună şi 3 luni, se precizează în comunicatul ANAF.

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală vor penaliza cazurile în care unui client nu îi este înmânat bonul fiscal sau i se înmânează un alt document decât bonul fiscal (notă proformă, nota de consum, bonuri nefiscale).

Sursa: Comunicat de presă ANAF nr. 248/02.03.2015

Sursa foto: Bon fiscal via www.shutterstock.com

- Publicitate -