Când va fi anunțată reducerea TVA !

73

reducere-taxe-tva

 

Darius Valcov, ministrul Finantelor Publice, a declarat recent că reducerea TVA de la 24% la 20% va fi anunțată cu o luna înainte de aplicare, iar cea referitoare la alimentele de baza cu două săptămâni. 

 

 

Declarație Darius Valcov la conferinta organizata cu ocazia Adunarii Generale a Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania:

Am discutat si ne-am consultat cu cat inainte ar trebui sa anuntam aceasta reducere pentru ca si dumnealor sa poata face modificarile, care nu sunt putine. Am ajuns la un termen de minimum o luna de zile inainte de aplicarea cotei reduse de TVA, de la 24% la 20%, sa se faca anuntul public din momentul in care publicam ordonanta.
Pentru modificarea accizelor si TVA la produsele de baza termenul l-am redus la doua saptamani tocmai pentru a nu exista acea perioada de reducerea consumului

Retailerii au cerut aplicarea cotei reduse de TVA inainte de sarbatorile de iarna pentru a nu le fi afectate vanzarile. Dan Sucu, presedintele Asociatiei Marilor Retele Comerciale din Romania a declarat:

O eventuala micsorare de TVA nu ar fi bine sa fie aplicata la 1 ianuarie 2016 pentru ca ar afecta vanzarile importante din lunile anterioare, cand vorbim in general de produse de folosinta indelungata. Pentru noi, noiembrie si decembrie, sunt luni esentiale.
Posibilitatea amanarii acestor cumparari fata de noiembrie si decembrie nu este un lucru pe care sa il targetam. De aceea, din punctul nostru de vedere, aplicarea acestei masuri inaintea perioadei de vanzari maxime este un lucru care ne intereseaza foarte mult.

Sursa foto: Reducere taxe via www.shutterstock.com

- Publicitate -