Context: Presa locala si o parte a presei centrale speculeaza ca o femeie in varsta de 42 de ani s-ar fi sinucis din cauza datoriilor mari pe care le avea la banci dar si a unui control al ANAF.
Potrivit site-ului local de stiri actualmm.ro, „motivul sinuciderii ar fi legat de faptul ca boxa inchiriata unde isi vindea marfa ar fi fost inchisa ca urmare a recentelor controale efectuate de inspectorii fiscali de la Antifrauda”.

ANAF dezminte informatia si consideră ca fiind reprobabil comportamentul anumitor institutii de presă.

COMUNICAT DE PRESA ANAF – Ref: materialele de presă potrivit cărora o femeie s-a sinucis în urma unui control ANAF la sediul firmei detinute

ANAF nu a efectuat niciun control la firmele respectivei persoane

ANAF dezaprobă si consideră ca fiind reprobabil comportamentul anumitor institutii de presă care se folosesc de dramele unor persoane.

Crearea unei legături între activitatea ANAF si situatia dramatică de la Baia Mare, bazată pe declaratii ale unor terti, a depăsit în această situatie limitele oricărei decente sau exigente profesionale.

Din nou, fără a fi solicitati să confirmăm măcar vreo actiune de control la firmele respective, atât presa scrisă, cât si cea vizuală, prin redactori, prezentatori si moderatori, au informat opinia publică în mod complet eronat.

Alături de cazurile nereale privind restaurantul închis pentru 3 lei, cofetăria închisă pentru 1,5 lei si confiscarea ”urzicilor unei bătrânici”, această nouă stire falsă nu face altceva decât să contribuie la dezinformarea opiniei publice în legătură cu activitatea ANAF.

- Publicitate -