LOTERIA FISCALĂ: Cât va fi premiul la prima extragere?

106

rezultate_loteria-bonurilor-fiscale

La prima extragere pentru loteria bonurilor fiscale, bonurile fiscale câştigătoare sunt bonurile emise în 7 februarie 2015 cu valoare totală (inclusiv TVA) între 6,00 lei și 6,99 lei.
Bonul fiscal câștigător a fost stabilit printr-o extragere în trei etape: o bilă pentru luna emiterii bonului – cifra 2, reprezentând luna februarie, o bilă pentru ziua emiterii bonului – 7, urmate de ultima etapă, cu trei bile reprezentând valoarea bonului – cifrele 0, 0, 6.

De asemenea, pentru a fi câștigător, un bon fiscal din 7 februarie cu valoare totală (inclusiv TVA) între 6,00 lei și 6,99 lei:
– trebuie să fie emis de un aparat de marcat electronic fiscal care funcţionează potrivit legislaţiei,
– toate informații să fie lizibile,
– să nu fie menţionat niciun cod de înregistrare fiscală al cumpărătorului (să nu fie factură simplificată).

Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

ACTUALIZARE 15-05-2015:  18.250 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România, potrivit datelor Ministerului Finanţelor centralizate la finele perioadei de revendicare, 13 mai 2015. Astfel, premiul va fi de 54,8 lei (net, neimpozabil), dacă sunt validate toate bonurile depuse.

ACTUALIZARE 21-04-2015:  Aproape 9.150 de persoane au depus cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România, potrivit datelor Ministerului Finanţelor centralizate la finele săptămânii trecute. Astfel, premiul maxim va fi de 109 lei (net, neimpozabil).

ACTUALIZARE 16-04-2015:  4.245 de persoane a depus marti, 14 aprilie, și miercuri, 15 aprilie (până la ora 10.00), la sediile teritoriale ale administrației fiscale cereri de revendicare a premiului oferit de Loteria bonurilor fiscale. Situația pe regionale este următoarea: DGRFP Iași – 709 persoane, DGRFP Brașov – 651 persoane, DGRFP Galați – 568 persoane,  DGRFP București – 548 persoane, DGRFP Ploiești – 496 persoane, DGRFP Cluj – 490 persoane, DGRFP Timișoara – 413 persoane, DGRFP Craiova – 370 persoane. (Sursa: Comunicat ANAF). Astfel, premiul maxim va fi de 235 lei (net, neimpozabil).

Premiul va fi sub 250 lei pentru fiecare bon câștigător.

Fondul total de premii de 1 milion de lei se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF.

Având în vedere informațiile din presa locală și centrală privind numărul de cereri depuse în prima zi după extragere, se poate estima că numărul total de bonuri fiscale câștigătoare va fi de peste 4.000 de bonuri (o medie de aprox. 100 de bonuri pe judet).

În prima zi, au fost depuse/anunțate:  ● În Cluj, 150 de persoane ● În Alba, 46 de persoane ● În Gorj, 45 de persoane ● În Braşov, 80 de persoane ● În Bacău, 40 de persoane ● În Satu Mare, 10 persoane ● În Timiş, 76 de persoane ● În Bihor, 35 de persoane ● În Botoşani, 15 persoane.

VISA a anunțat că pe 7 februarie au fost realizate peste 2.050 de tranzacţii cu carduri VISA în valoare de 6 – 6,99 lei.

Câştigătorii trebuie să revedice premiul în maxim 30 de zile.

Premiile pot fi revendicate începând cu 14 aprilie, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF. Formularul cererii poate fi obţinut gratuit de la administraţia fiscală la care se depune bonul fiscal sau descărcat, completat și printat.

Câştigătorii solicită la Fisc o copie a bonului fiscal pe care îl depun, aceasta având menţiunea „conform cu originalul”.
În cererea de revendicare a premiului, câştigătorul va completa datele personale de identificare, contul bancar în care doreşte virarea banilor şi informaţii de pe bonul fiscal, precum numărul şi valoarea acestuia, data emiterii, numele firmei, codul de identificare fiscală (CIF) şi adresa la care este instalată casa de marcat care a emis bonul respectiv.

Dacă nu se revendică premiul în 30 de zile, se pierde premiul.

Termenul de 30 de zile reprezenintă termen de decădere din dreptul de a revendica premiul.

Bonurile vor fi verificate de Direcţia Antifraudă.

Informaţiile cuprinse în cerere vor fi centralizate într-o aplicaţie pe care ANAF o va pune la dispoziţie tuturor administraţiilor fiscale, unde se vor ataşa şi bonurile fiscale scanate, toate datele constituind baza de date privind Loteria bonurilor fiscale, iar informaţiile vor putea fi accesate şi de Direcţia Antifraudă. Ulterior, vor fi încărcate în aplicaţie şi rezultatele verificării bonurilor.

Premiile se vor plăti până în iulie 2015.

Lista câștigătorilor va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor, care va face şi plata câştigurilor în termen de 60 de zile de la expirarea termenului de revendicare a premiilor, după validarea bonurilor fiscale de către inspectorii fiscali.

- Publicitate -