GUVERNUL Facebook: TVA 5% la cărți, SPAM electoral

66

ACTUALIZARE: Cu deosebită plăcere, anunțăm că am fost prea pesimiști, … mesajul electoral s-a transformat în fapte. Începând cu 1 ianuarie 2016, se va aplica TVA de 5% la livrarea de cărti si reviste.

tva5cartiUN MINISTRU-DEPUTAT ANUNȚĂ CĂ VA DEPUNE UN AMENDAMENT

facebook.com/ionutvulpescu.ro :

Ziua Internațională a Cărții aduce o veste bună pentru toți românii pasionați de lectură: TVA de 5% la cărți.

Am vorbit cu premierul Victor Ponta și cu ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și am obținut sprijinul lor pentru această inițiativă. Voi depune la Camera Deputaților un amendament la proiectul Noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărți să fie redusă la 5%, una dintre cele mai mici cote din Uniunea Europeană!

Ministrul completează pe siteul personal:

Măsura scăderii TVA de la 9%, la 5%, ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016,odată cu Noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar și alte măsuri de relaxare fiscală.
Reducerea TVA-ului la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget, și ajută, totodată, editurile să susțină un preț de vânzare accesibil.

ȘEFUL MINISTRULUI, PREMIERUL DĂ SHARE

Ulterior, premierul Victor Ponta a sharuit linkul lui Ionut Vulpescu si a comentat „Sustin ideea unei cote TVA de 5% pentru #carti! Ar fi una dintre cele mai mici din Uniunea Europeana si un sprijin semnificativ pentru domeniul Culturii!”.

!!! MARKED AS SPAM – mesaj electoral nesolicitat !!!

- Publicitate -