Soluție stupidă a ministrului Finanțelor Publice la o situație practică

82

mfp-eugen-teodoroviciMinistrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, consideră că persoanele care livrează mâncare la domiciliu sau la birou pot primi bacşiş, numai dacă clientul se deplasează la sediul restaurantului pentru a primi bonul fiscal pentru bacșiș.

Întrebat de presă cum este fiscalizat bacişul dat celor care livrează pizza, ministrul a răspuns: „Dacă doriţi să lăsaţi un bacşiş, mergeţi la unitatea respectivă, iar acolo, pe casă, bate bonul fiscal, bacşişul respectiv, şi asta este. Sau cu taxiul, vreţi să mă întrebaţi şi de taxiuri, dacă mergeţi cu taxi?”.

Răspunsul dat de ministrul Finanțelor Publice este un alt exemplu de reglementări fiscale elaborate „pe genunchi”. Soluția pripită și stupidă dată de ministru relevă că la nivelul MFP nimeni nu s-a gândit, nu a analizat, implicațiile practice ale măsurilor fiscale privind impozitarea bacșișului. Poate unul sau mai mulți funcționari din MFP au semnalat unele probleme care pot apărea în practică, dar au fost ignorați de sistemul decizional din MFP, de instituție.

Instituția MFP trebuia să identifice soluțiile, înainte ca actul normativ să ajungă pe masa ministrului. Acest răspuns oficial este un alt exemplu de incompetență instituțională a MFP privind identificarea și analiza implicațiilor propunerilor de măsuri fiscale, precum și privind elaborarea de reglementări fiscale corecte și complete.

Ministrul trebuia să se abțină și să răspundă: MINISTERUL VA EMITE PRECIZĂRI.

 

 

- Publicitate -

1 COMENTARIU