ponta-mto2Victor Ponta, premierul României, a publicat pe Facebook:

Până și „Apostolii austerității” numiți de Traian Băsescu la Consiliul Fiscal au înțeles că reducerea ‪#‎TVA‬ la 9% la alimente este un lucru bun pentru România!!!

Mesajul dlui Victor Ponta care vremelnic este premierul României denotă lipsa de respect și atitudinea arogantă față de o autoritate publică care își permite să fie independentă.
De asemenea, frustrările trecutului șterg orice urmă de rațiune. Membrii Consiliului fiscal NU au fost nominalizați/numiți de Președinte.

Potrivit legii, Consiliul fiscal este o autoritate independentă, compusă din 5 membri cu experienţă în domeniul politicilor macroeconomice şi bugetare. Scopul acestei acestui consiliu este de a sprijini activitatea Guvernului şi a Parlamentului în cadrul procesului de elaborare şi derulare a politicilor fiscal-bugetare.

Cine este Victor Ponta?
– procuror 1995-2001, 6 ani de experienta profesională,
– licentiat in drept 1995, niciun master, !!! fără doctorat – CV oficial re re revizuit / gov.ro
– CV-ul neromanțat al lui Victor Ponta. L-ai angaja ca președinte? / romaniacurata.ro

Cine sunt membrii Consiliului Fiscal?
– au fost nominalizați de Academia Română, Banca Naţională a României, Academia de Studii Economice Bucureşti, Institutul Bancar Român şi Asociaţia Română a Băncilor,
– au fost numiţi în 2010 prin hotărâre de către Parlament, pentru o perioadă de 9 ani. Niciun partid nu a comentat/contestat nominalizările efectuate de cele 5 instituții.
membri Consiliului Fiscal 2010-2019

- publicitate -

 

1 COMENTARIU