Atenţie şi responsabilitate

klaus-iohannis„Trebuie să analizăm Codul Fiscal cu atenţie şi responsabilitate, tocmai pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică şi beneficiile acesteia“, a declarat Klau Iohannis, președintele României, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea „Cărţii Albe 2015: Reconstruirea încrederii“.

Şeful statului consideră că, în ceea ce priveşte Codul Fiscal, preocuparea nu trebuie să vizeze doar scăderea taxelor, ci şi maniera şi sustenabilitatea prin care se face relaxarea fiscală de care economia are nevoie.

Abordarea conform căreia orice contribuabil trebuie tratat ca potenţial evazionist este păguboasă

„Dincolo de aceste considerente, abordarea că orice contribuabil trebuie tratat ca potențial evazionist, pe care am constatat-o uneori, mi se pare de-a dreptul păguboasă. Să nu se înțeleagă greșit, eu susțin pe deplin combaterea evaziunii fiscale, însă măsurile luate în acest sens trebuie cât mai bine adaptate realității economice și cadrului în care se desfășoară. Mai mult decât atât, să nu uităm că evaziunea fiscală nu este doar problema firmelor ci, într-o anumită măsură, aceasta reflectă și problemele administrative și structurale ale statului.“, a adăugat preşedintele.

Discursul Președintelui României, domnul Klaus Iohannis, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea „Cărţii Albe 2015: Reconstruirea încrederii”.

- Publicitate -