Hârtia igienică pentru WC-ul firmei este cheltuială deductibilă ?!?

348

ABUZ 1

Cu certitudine că nu sunt cheltuieli deductibile, va răspunde ANAF, deoarece acestea nu sunt efectuate în scopul realizării de venituri şi nu sunt efectuate în interesul direct al activităţii.

Întrebăm ANAFul dacă sunt deductibile întrucât sunt efectuate în interesul indirect al firmei, sau dacă se poate obține o excepție (păsuire) pentru cele folosite de manageri (!).

ABUZ 2

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va începe cu potrivit Ordinului MFP 1338/2008 îndrumarea şi asistenţa contribuabililor constau în furnizarea de informaţii cu caracter general (si toate administrațiile vor îngroșa (boldui) textul informaţii cu caracter general).

Întrebăm ANAFul dacă solicităm asistență pentru a calcula TVA 24% din 100,1 lei (o înmultire), informația are caracter general sau este mult prea specific. Dacă era 100 lei este general (au mai primit întrebări, pot face un copy-paste), dar fiind 100,1 lei este specific, ANAF nu ofera informații cu caracter specific-personalizat.

ABUZ 3

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va completa că dacă vrei precizări clare și la obiect plătește, adică solicită o soluție fiscală individuale anticipate, costă numai 1.000 euro la curs BNR.

Întrebăm ANAFul dacă s-au gândit să ceară un tarif în CHF sau dacă poți să-ți faci abonament sau dacă primești reducere la mai multe soluții cumpărate. Cum este posibil să stabilești printr-un HG o taxă în VALUTĂ și cum au ajuns la 1.000 euro. Plătește cumva ANAF salarii în valută și nu poate suporta riscul valutar.

ABUZ 4

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va mai spune că adresa nu este opozabilă terților. Mai mult, unele administrații completează … nu este opozabilă terților (inclusiv organelor de control/inspecție și a celor de soluționare a contestațiilor) 

Întrebăm ANAFul dacă din punct de vedere juridic doi colegi din aceiași unitate fiscală, unul de la biroul de asistență contribuabil și unul de la serviciul de inspecție/gestiune declarații, sunt considerați terți unul față de celălalt. Dacă da, atunci nu mai trebuie cumpărată hârtie igienică.

- Publicitate -

1 COMENTARIU