Hârtia igienică pentru WC-ul firmei este cheltuială deductibilă ?!?

260

ABUZ 1

Cu certitudine că nu sunt cheltuieli deductibile, va răspunde ANAF, deoarece acestea nu sunt efectuate în scopul realizării de venituri şi nu sunt efectuate în interesul direct al activităţii.

- Publicitate -

Întrebăm ANAFul dacă sunt deductibile întrucât sunt efectuate în interesul indirect al firmei, sau dacă se poate obține o excepție (păsuire) pentru cele folosite de manageri (!).

ABUZ 2

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va începe cu potrivit Ordinului MFP 1338/2008 îndrumarea şi asistenţa contribuabililor constau în furnizarea de informaţii cu caracter general (si toate administrațiile vor îngroșa (boldui) textul informaţii cu caracter general).

Întrebăm ANAFul dacă solicităm asistență pentru a calcula TVA 24% din 100,1 lei (o înmultire), informația are caracter general sau este mult prea specific. Dacă era 100 lei este general (au mai primit întrebări, pot face un copy-paste), dar fiind 100,1 lei este specific, ANAF nu ofera informații cu caracter specific-personalizat.

ABUZ 3

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va completa că dacă vrei precizări clare și la obiect plătește, adică solicită o soluție fiscală individuale anticipate, costă numai 1.000 euro la curs BNR.

Întrebăm ANAFul dacă s-au gândit să ceară un tarif în CHF sau dacă poți să-ți faci abonament sau dacă primești reducere la mai multe soluții cumpărate. Cum este posibil să stabilești printr-un HG o taxă în VALUTĂ și cum au ajuns la 1.000 euro. Plătește cumva ANAF salarii în valută și nu poate suporta riscul valutar.

ABUZ 4

Direcția/serviciul/biroul de asistență contribuabil va mai spune că adresa nu este opozabilă terților. Mai mult, unele administrații completează … nu este opozabilă terților (inclusiv organelor de control/inspecție și a celor de soluționare a contestațiilor) 

Întrebăm ANAFul dacă din punct de vedere juridic doi colegi din aceiași unitate fiscală, unul de la biroul de asistență contribuabil și unul de la serviciul de inspecție/gestiune declarații, sunt considerați terți unul față de celălalt. Dacă da, atunci nu mai trebuie cumpărată hârtie igienică.

- Publicitate -

1 COMENTARIU