Proiectele de legi în domeniul achizițiilor publice sunt în dezbatere publică până la data de 31 august 2015, potrivit unui comunicat de presă MFP.
Proiectele de legi menţionate sunt următoarele:
– proiectul de Lege privind achizițiile publice;
– proiectul Lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziție publică și a contractelor de concesiune și pentru organizarea și funcționarea Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor.

Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România a criticat luni noua legislaţie propusă pentru achiziţiile publice, apreciind că prevederile acesteia sunt neclare, şi a cerut prelungirea perioadei de consultare până la 30 septembrie.

AmCham (Camera de Comerţ Americană în România) a solicitat săptămâna trecută prelungirea perioadei de consultări pe tema legislaţiei achiziţiilor publice.

Proiectele de acte normative, „Strategia Națională în domeniul Achizițiilor Publice” și documentele de consultare aferente acestora sunt publicate online pe site-ul MFP.

Proiecte de legi în domeniul achizițiilor publice – în dezbatere publică până la data de 31 august 2015: 
Strategia Naţională Achiziţii Publice – publicat în data de 31.07.2015
Anexe
Document de consultare cu privire la măsurile incluse în Strategia naţională în domeniul achiziţiilor publice


Proiect Lege privind achiziţiile publice – publicat în data de 22.07.2015
Document de consultare cu privire la Proiectul de Lege privind Achizițiile Publice


Proiect Lege privind remediile şi căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică și a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor – publicat în data de 22.07.2015
Document de consultare cu privire la Proiectul de Lege privind remediile și căile de atac în materie de atribuire a contractelor de achiziţie publică și a contractelor de concesiune şi pentru organizarea şi funcţionarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor

- Publicitate -

1 COMENTARIU

  1. […] MFP a publicat și documentele centralizatoare care prezintă rezoluția dată în cazul fiecărui comentariu primit pe marginea primelor două proiecte de legi finalizate, respectiv comparația între prevederile noilor Directive europene în materie și prevederile celor două proiecte de legi. Proiecte de acte normative au fost supuse dezbaterii publice începând cu 22 iulie 2015. […]