Conferința Tax & Law 2016: Noutăți în program și invitați de top confirmați

75

 

Business Review anunță noutățile din programul celei de-a cincisprezecea ediții a conferinței Tax & Law, evenimentul de referință dedicat domeniilor fiscal și legislativ, ce va avea loc pe 30 Martie la hotel Sheraton din Bucuresti, sala Platinum, începând cu ora 08:30.

Implementarea noului cod fiscal, cel de-al doilea din 2004 până astăzi, marcheaza un punct de referință în evoluția României într-un mediu de afaceri mai avantajos pentru investitori. Într-un articol Business Review dedicat noului cod fiscal și reactiilor mediului privat referitor la noile implementări din acest an, Alin Chițu, Tax Partner la Țuca Zbârcea & Asociații Tax, subliniază importanța unui sistem fiscal consolidat pentru toți contribuabilii: „Modificarea prevederilor în legislația privind respectarea obligațiilor fiscale a fost o acțiune îndelung așteptată. În cei 10 ani de la ultima consolidare în materie de legislație fiscală, au fost adoptate peste 100 de amendamente. Așadar, legile trebuiau modificate pentru ca plătitorii de taxe să-și ințeleagă mai bine obligațiile, ceea ce în cele din urmă conduce la creșterea conformării voluntare”.

Însă rezultatul noilor reglementări nu este neaparat reprezentat de mai puține eforturi administrative din partea sectorului privat. „Din cauza numărului mare de modificari, au apărut probleme suplimentare care au nevoie de soluții. Este nevoie de un ghid de bune practici pentru implementarea noilor prevederi și pentru clarificarea anumitor aspecte” declară Rudolf Lukavsky, atașat comercial al ambasadei Austriei la București.

În consecință, conferința Tax & Law îsi propune să pună accent pe cele mai importante aspecte ale noului cod fiscal și a urmărilor acestora asupra mediului de afaceri românesc, pentru a aduce soluții clare și aplicabile pentru orice posibile obstacole, întâlnite atât de persoanele fizice cât și de companiile private.

Program

Conferința este structurată pe 2 sesiuni de prezentări și discuții, o sesiune specială de dezbatere cu CFOs, un workshop dedicat și momente de networking. Cele două sesiuni de discuții vor acoperi cele mai relevante schimbări în domeniile fiscal și legal precum și impactul acestora asupra mediului de afaceri românesc. Reprezentanți de top ai domeniului public dar și privat vor analiza noul mediu fiscal și vor propune o serie de practici de urmat pentru a adresa aceste schimbari intr-un mod cât mai eficient. Printre vorbitorii acestor sesiuni se numără: Gabriel Biriș, Ministerul Finanțelor, Mariana Vizoli, Ministerul Finanțelor, Luisiana Dobrinescu, Dobrinescu Dobrev SCA, Florin Gherghel, Noerr Finance & Tax, Dragoș Doroș, ANAF*, Valentin Durigu, KPMG Romania, Cristina Clujescu, EY România, Dan Bărăscu, BDO România.

Perspectiva mediului privat

O sesiune specială de discuții va fi dedicata dialogului cu directori financiari, pentru o mai bună înțelegere a obstacolelor și oportunităților pe care companiile din România le intâlnesc în noul an fiscal. Reprezentanții financiari provin din sectoare diferite și vor oferi perspective de business utile specialiștilor din departamentele financiare: Răzvan Predica, eMAG, Andreas Peter Matje, OMV Petrom* and Ciprian Lădunca, MetLife.

Soluții aplicabile

Cele trei momente vor fi urmate de un workshop dedicat principalelor modificări privind taxarea profitului și impactul prevederilor asupra operațiunilor companiilor. Susținut de Mitel Spătaru, Tax Manager la FiNEXPERT Consulting, workshopul își propune să atragă atenția asupra noilor abordări privind calculul rezultatului fiscal și a prevederilor sensibile în lumina celor mai recente norme metodologice.

Participarea la eveniment va fi echivalată cu 6 puncte CPD oferite de ACCA şi 5 ore de pregătire profesională oferite de Camera Consultanţilor Fiscali.

Toţi cei interesați să participe la conferința Tax & Law se pot înscrie online (link http://www.business-review.eu/register-to-event?id=99663) pe site-ul evenimentului sau direct la 031 040 09 31, email events@business-review.ro.

Cititorii revistei CFNET – codfiscal.net au un discount de 15% pentru taxa de înregistrare la eveniment. Codul de discount care trebuie introdus în momentul înregistrarii este CFNET2016.

Mai multe detalii despre eveniment, programul complet și workshop-uri, găsiți pe pagina dedicată (Link http://www.business-review.eu/br-events/tax-law-conference)

*în curs de confirmare

br-logoBusiness Review este prima revistă de business în limba engleză dedicată expaților și oamenilor de afaceri din România. Încă de la lansarea sa din 1998, Business Review a monitorizat sectorul fiscal în mod constant, cu scopul de a fi o resursă relevantă de informații pentru reprezentanții companiilor românești ce doresc să fie la curent cu ultimele noutăți în materie de fiscalitate și să își ridice afacerea la nivelul următor.

 

Pentru a afla mai multe despre Business Review, vizitați site-ul: www.business-review.eu

 

- Publicitate -