anaf-ghiseul-roPersoanele fizice pot plăti  obligațiile fiscale și prin intermediul www.ghiseul.ro, potrivit unui comunicat de presă publicat de ANAF. Începând cu 14 decembrie 2016, persoanele fizice se pot autentifica și plăti online cu cardul bancar pe www.ghiseul.ro taxele și impozitele datorate ANAF.

Procedura de achiziție publică a serviciilor de acceptare a plăților online de impozite, taxe și contribuții cu ajutorul cardului bancar, prin Sistemul Național Electronic de Plăți (www.ghiseul.ro) a fost finalizată, și ANAF a încheiat cu BCR, Banca Transilvania și Garanti Bank un Acord cadru valabil 32 de luni, conform căruia, periodic, este aleasă oferta cu prețul cel mai mic și este semnat un contract subsecvent pentru maxim 12 luni.

Primul contract subsecvent va fi semnat cu Garanti Bank, care va percepe ANAF un comision de 0,24%, dar nu mai mult de 14,40 lei, din valoarea fiecărei plăți efectuate electronic de contribuabil.

Obligațiilor fiscale se pot achita în numerar sau prin card bancar la casieriile unităților Trezoreriei Statului, prin virament (ordin de plata, internet banking etc) sau prin mandat poștal.

Pe ghiseul.ro se mai pot achita online taxele si impozitele locale, amenzile, precum și taxe de rezervare domeniu internt sau taxa de eliberare permis ședere temporară.

- publicitate -