Conturile de TVA au fost deschise automat de Trezorerie, IBAN-urile sunt online

1600

Codul IBAN ale contului de TVA pentru fiecare persoană juridică plătitoare de TVA poate fi aflat online consultând pagina ANAF anaf.ro.

Pe siteul ANAF trebuie completat un formular online de căutare în care se introduce codul de de identificare fiscală al firmei și un cod captcha de verificare. Dacă persoană este plătitoare de TVA, se vor afişa următoarele informaţii: Codul de identificare fiscala, Denumire titular, Codul IBAN şi Unitate Trezorerie.

Dacă persoană nu este plătitoate de TVA, se va afişa mesajul Contribuabilul ….., nu figurează la data de ….. (data solicitării) cu cont IBAN de TVA.

FORMULARUL ANAF DE CĂUTARE COD IBAN CONT TVA https://www.anaf.ro/ContIBANTVA/

Începând cu 1 ianuarie 2018, persoanele plătitoare de TVA vor avea obligaţia să aplice sistemul de plată defalcată a TVA. De la 1 octombrie 2017, sistemul va fi opțional.

Principala regulă a sistemului este că persoanelor vor fi obligate să efectueze operaţiuni de încasări şi plăţi de TVA în contul de TVA.

Potrivit Ordonanţei 23/2017, persoanele impozabile și instituțiile publice, indiferent dacă sunt sau nu înregistrate în scopuri de TVA, au obligația să plătească contravaloarea TVA aferente achizițiilor de bunuri și servicii într-un cont de TVA al furnizorului/prestatorului.

Photo by Lubomirkin on Unsplash

- Publicitate -