MFP anunţă un nou instrument de economisire pentru populație, programul Tezaur

374

Ministerul Finanțelor Publice va lansa un nou instrument de economisire pentru populație, programul Tezaur, care va da posibilitatea tuturor persoanelor fizice interesate să achiziționeze titluri de stat direct prin Trezoreria Statului, fără comisioane și cu o dobândă atractivă.

Emisiunile de titluri de stat prin Trezorerie vor fi emise cu o frecvență trimestrială, în baza unor prospecte de emisiune, punându-se astfel la dispoziția persoanelor fizice un instrument de economisire de-a lungul întregului an. Persoanele interesate vor avea posibilitatea subscrierii frecvente a emisiunilor de titluri de stat pe o paletă mai largă de scadențe.

Mai mult, în scopul asigurării facilității accesului cât mai larg la aceste emisiuni, valoarea unui titlu de stat va fi de 1 leu.

Totodată, un alt beneficiu al noului program constă în faptul că titlurile de stat vor fi emise într-o forma dematerializată, persoanele fizice care vor cumpăra astfel de titluri urmând să își deschidă conturi în Trezorerie în acest sens. Prin noul program, titlurile de stat pentru populație vor fi emise prin intermediul unităților operative ale Trezoreriei Statului.

Veniturile obținute din deținerea titlurilor emise de statul român, prin Ministerul Finanțelor Publice, vor fi neimpozabile, conform prevederilor Codului Fiscal. Termenii și condițiile financiare aferente fiecărei emisiuni vor fi specificate în cadrul prospectelor de emisiune care vor fi aprobate prin ordin al ministrului Finanțelor Publice.

- Publicitate -