Normele anuale de venit 2018 pentru închirierea în scop turistic

6668

Potrivit Regulilor privind stabilirea impozitului pe venitul determinat pe baza normei anuale de venit, reglementate prin art. 85 Codul Fiscal, contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între una și 5 camere inclusiv, datorează un impozit pe venitul stabilit ca normă anuală de venit.

Norma anuală de venit corespunzătoare unei camere de închiriat se determină de direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, care au obligaţia publicării anuale a normelor anuale de venit, în cursul trimestrului IV al anului anterior celui în care urmează a se aplica.

Organul fiscal competent stabilește impozitul anual datorat pe baza declarației privind venitul estimat/norma de venit, care trebuie depusă până la data de 31 ianuarie inclusiv sau în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului, și emite decizia de impunere. Impozitul anual datorat se calculează prin aplicarea cotei de 10% asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final.

ANAF a publicat în data de 15.01.2018 Normele anuale de venit pe anul 2018 pentru contribuabilii care realizează venituri din închirierea în scop turistic a camerelor situate în locuințe proprietate personală, având o capacitate de cazare cuprinsă între 1 și 5 camere inclusiv.

 Alba  Caraș-Severin  Harghita  Prahova
 Arad  Călărași  Hunedoara  Satu Mare
 Argeș  Cluj  Ialomița  Sălaj
 Bacău  Constanța  Iași  Sibiu
 Bihor  Covasna  Ilfov  Suceava
 Bistrița-Năsăud  Dâmbovița  Maramureș  Teleorman
 Botoșani  Dolj  Mehedinți  Timiș
 Brașov  Galați  Mureș  Tulcea
 Brăila  Giurgiu  Neamț  Vaslui
 Buzău  Gorj  Olt  Vâlcea
 București  Vrancea

Sursa tabel: https://static.anaf.ro/

Foto Filios Sazeides / Unsplash

- Publicitate -