Venitul dintr-o activitate agricolă se stabilește pe bază de norme de venit, potrivit regulilor de la art. 106 Codul Fiscal. Normele de venit se stabilesc pe unitatea de suprafață (ha) sau cap de animal sau familie de albine pentru următoarele categorii de produse vegetale și animalele:

Produse vegetale: 1. Cereale 2. Plante oleaginoase  3. Cartof  4. Sfeclă de zahăr  5. Tutun 6. Hamei pe rod 7. Legume în câmp 8. Legume în spații protejate 9. Leguminoase pentru boabe 10. Pomi pe rod 11. Vie pe rod 12. Arbuști fructiferi 13. Flori și plante ornamentale
Animale: 1. Vaci 2. Bivolițe 3. Oi 4. Capre 5. Porci 6. Albine 7. Păsări de curte

- Publicitate -

Normele de venit se propun de către entităţi din Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, se aprobă și se publică de către direcțiile generale regionale ale finanțelor publice, până cel târziu la data de 15 februarie a anului pentru care se aplică aceste norme de venit.

ANAF a publicat pe 15 februarie 2018 Normele de venit pe anul 2018 utilizate pentru impunerea veniturilor din activităţi agricole conform art.106 alin.(3) din Legea 227/2015.

 Alba  Caraș-Severin  Harghita  Prahova
 Arad  Călărași  Hunedoara  Satu Mare
 Argeș  Cluj  Ialomița  Sălaj
 Bacău  Constanța  Iași  Sibiu
 Bihor  Covasna  Ilfov  Suceava
 Bistrița-Năsăud  Dâmbovița  Maramureș  Teleorman
 Botoșani  Dolj  Mehedinți  Timiș
 Brașov  Galați  Mureș  Tulcea
 Brăila  Giurgiu  Neamț  Vaslui
 Buzău  Gorj  Olt  Vâlcea
 Vrancea

Sursa tabel: https://static.anaf.ro/

Foto Rowan S / Unsplash

- Publicitate -