Conferința Tax & Law 2018: Dezbateri între CFOs, consultanţi, președintele ANAF și secretar de stat MFP

133

Conferința Tax & Law, aflată la a 16-a ediție, este organizată de revista Business Review și va avea loc în data de 13 martie, la Hotel Sheraton București, Sala Platinum, începând cu ora 8:30. Agenda evenimentului constă în două sesiuni interactive, o dezbatere specială cu liderii departamentelor financiare (CFOs), un workshop dedicat și oportunități de networking.

Predictibilitatea sistemului fiscal din România rămâne un factor crucial în competiția pentru atragerea investitorilor, dezvoltarea companiilor și stimularea antreprenoriatului. Mediul de afaceri s-a adaptat la seria de modificări descrisă drept „revoluția fiscală” care se aplică de la începutul lui 2018, însă firmele așteaptă în continuare ca marile schimbări legislative să fie implementate în urma unor studii de impact complexe.

Eficientizarea relației dintre contribuabili și Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reprezintă o altă zonă care ar putea crește atractivitatea României pentru companiile care doresc să intre pe piața locală sau urmăresc să-și extindă prezența.

„Stabilitatea și predictibilitatea sistemului fiscal sunt cheia atragerii investitorilor și a capitalului autohton”, spune Alex Milcev, Tax & Law Services Leader, EY Romania, unul dintre vorbitorii cheie din cadrul evenimentului.

Participanții la eveniment vor afla noutăți despre planurile autorităților de la Mirela Călugăreanu,  Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), care va vorbi în prima sesiune. Alături de președintele ANAF va fi Oana Iacob, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice.

„Companiile văd Guvernul ca pe un partener de afaceri din moment ce fiecare firmă trebuie să acorde statului o parte din profit. Un partener bun are intervenție redusă, nu se amestecă în deciziile strategice și operaționale și are cereri care sunt rezonabile. Prin urmare, acest partener nu necesită plăți din profituri prezumptive, ci din profitul real, care este previzibil și nu modifică cerințele în cazul rezultatului afacerii de la un trimestru la celălalt și la finalul anului. Dacă acest partener se amestecă într-un mod nerezonabil și impredictibil, este doar o chestiune de timp până când un investitor străin găsește o cale să iasă din afacere și să părăsească un parteneriat distructiv”, spune Ramona Jurubiță, Deputy Partner KPMG, Head Tax and Legal.

Autoritățile fiscale au devenit tot mai interesate de zona prețurilor de transfer, iar controalele se vor intensifica în perioada următoare, potrivit lui Viorel Sbora, Manager, Atipic Solutions.

„Ne așteptăm ca în viitorul apropiat să vedem modificări legislative în ceea ce privește obligațiile declarative ale marilor contribuabili cu privire la pregătirea dosarului prețurilor de transfer până la data de 25 martie, cea mai probabilă abordare fiind introducerea în formularul de impozit pe profit a unei bife în acest sens”, spune Sbora, care va vorbi în panelul dedicat realităților fiscale.

Provocările din zona fiscală vor fi dezbătute într-un panel separat de către directorii financiari din cadrul unor companii cu prezență semnificativă în economie. Dan Berciu, CFO, Eurolines Group

Mihaela Ionescu, CFO, Microsoft, Ciprian Ladunca, CFO, Metropolitan Life și Mircea Varga, CFO, Țiriac Holdings sunt vorbitorii care vor descrie pe larg modul în care schimbările legislative le influențează activitatea.

Cei interesați să aprofundeze anumite spețe din fiscalitate sunt invitați la un workshop care va fi ținut de specialiști din cadrul firmei PNSA Tax. Mihaela Pohaci, Tax Partner, și Raluca Rusu, VAT Senior Manager vor discuta în cadrul workshop-ului interactiv despre prevederile mai puțin vizibile din modificările legislative care ar trebui luate în calcul de firme. Sistemul split TVA și regimul de impozitare obligatoriu pentru microîntreprinderi se află printre subiectele de pe agenda discuțiilor în această secțiune. 

Speakers:
Oana Iacob, Secretar de Stat, Ministerul Finanțelor Publice
Mirela Călugăreanu, Președinte, ANAF
Mihaela Pohaci, Partener, PNSA Tax
Alex Milcev, Tax & Law Services Leader, EY Romania
Ramona Jurubiță Deputy Senior Partner, Head of Tax & Legal, KPMG
Mădălina Nicola, Head of Accounting & Payroll, Noerr Finance & Tax
Marius Ionescu, Tax Partner, Co-Head of NNDKP Tax Advisory Services
Raluca Buciuc, Director | Romania, Valuation Services and  Hospitality Advisory Services, Colliers International
Raluca Rusu, VAT Senior Manager, PNSA Tax
Viorel Sbora, Manager, Atipic Solutions
Mircea Varga, CFO, Țiriac Holdings
Dan Berciu, CFO, Eurolines Group
Mihaela Ionescu, CFO, Microsoft
Ciprian Ladunca, CFO, Metropolitan Life

Participanții la eveniment beneficiază de 5 puncte CPD acordate de ACCA, 5 ore de pregătire profesională nestructurată acordate de CAFR și 5 ore de pregătire profesională acordate de CCF.

Persoanele interesate să participe la eveniment sunt invitate să se înregistreze online aici sau contactând echipa Business Review la  +40 31 040 09 31 sau events@business-review.ro.

Mai multe informații despre eveniment, program și atelier pot fi găsite pe pagina dedicată.

Partenerii evenimentului: PNSA Tax
Sponsorii evenimentului: Atipic., Noerr
Cu sprijinul: KPMG
Asociații Partenere: ACCA, AHK, CAFR, CCF

- Publicitate -