ANAF online: Înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV), obligatorie din 2019 – VIDEO

41498

Ministerul Finanțelor Publice a transmis persoanelor fizice prin poștă o scrisoare personalizată care conține informații ce permit înregistrarea în serviciul online de declarare al ANAF – Spațiul Privat Virtual (SPV). Contribuabilii care folosesc SPV au acces la informații fiscale personale, economisesc timp prin interacționarea cu ANAF direct de acasă, astfel se reduce birocrației și se pot primi online documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau la ghișeu. Prin SPV, persoanele fizice se pot informa asupra obligațiilor fiscale, pot descărca decizii de impunere și pot verifica situația declarării contribuțiilor sociale.

Din 16 mai 2018, formularul electronic inteligent al Declarației Unice este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV), astfel persoanele care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online.
Potrivit legislației fiscale în vigoare, începând cu anul 2019 depunerea online a Declarației Unice este obligatorie.

Scrisoare primită pentru înregistrarea în SPV contine un număr care se va utiliza la inregistrare. Pentru înregistrarea în SPV, sunt necesare următoarele informații:
1. Numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.
2. Codul Numeric Personal (CNP), sau Numărul de Identificare Fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului.
3. Seria și numărul actului de identitate.
4. Adresa de e-mail proprie.
5. Numărul telefonului mobil personal.
6. Un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV.
7. O parolă necesară autentificării în SPV.

Aceste informații trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea ”Spațiul Privat Virtual” → ”Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice” → ”Persoane fizice/Înregistrare utilizatori”, alegând Tipul de aprobare ”Verificare număr document”. (link direct: https://www.anaf.ro/InregPersFizicePublic/formularInregistrare.jspp).

După completarea corectă a tuturor datelor solicitate în formularul web, procesul de înregistrare se finalizează prin apăsarea butonului ”Continuă”. Înregistrarea cu succes în SPV va fi confirmată prin afișarea unei pagini care va conține informațiile completate anterior, iar autentificarea în SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator si a parolei alese la momentul înregistrării.

Serviciul electronic SPV este furnizat de Ministerul Finanțelor Publice și poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro. Prin intermediul SPV se poate accesa situația fiscală personală și se pot primi sau transmite o serie de documente, declarații fiscale și alte informații fiscale utile.

- Publicitate -