Contul 351 "Materii si materiale aflate la terti"

2645

Cu ajutorul acestui cont se tine evidenta existentei si miscarii stocurilor de materii prime, materiale consumabile si materiale de natura obiectelor de inventar trimise la terti, pentru prelucrare sau in custodie.
Contul 351 „Materii si materiale aflate la terti” este un cont de activ.
În debitul contului 351 „Materii si materiale aflate la terti” se inregistreaza:
– valoarea la pret de inregistrare a materiilor prime, materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terti (301, 302, 303).
În creditul contului 351 „Materii si materiale aflate la terti” se inregistreaza:
– valoarea materiilor prime, materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar intrate in gestiune, aduse de la terti (301, 302, 303);
– scaderea din gestiune a materiilor prime, materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terti, constatate lipsa la inventar (601, 602, 603);
– scaderea din gestiune a materiilor prime, materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terti, distruse de calamitati (671).
Soldul contului reprezinta valoarea materiilor prime, materialelor consumabile si materialelor de natura obiectelor de inventar aflate la terti.

- Publicitate -