Societati comerciale. Solutii profesionale de la A la ZCoordonator stiintific prof. univ. dr. Smaranda Angheni; Editie ingrijita de Oliviu Craznic, Colectia COMPENDIUM, Pret: 79.90 lei, Numar pagini: 704, ISBN: 978-973-115–750-4
Prima editie a compendiumului Societati comerciale, coordonata de prof. univ. dr. Smaranda Angheni, reprezinta un foarte util ghid practic in domeniu, reunind legislatia relevanta pentru a oferi utilizatorului informatii cat mai detaliate. Lucrarea este structurata pe teme grupate in ordine alfabetica, asemenea unui dictionar, si cuprinde lamuririle necesare cu privire la cele mai importante aspecte practice pe care le poate intalni cititorul.
Ce contine lucrarea Societati comerciale?
– probleme legate de actul constitutiv al unei societati comerciale (ce trebuie sa contina, modalitati de modificare, opozitie etc.)
– probleme legate de administrarea societatilor comerciale (obligatiile si raspunderea administratorilor, modul in care se administreaza fiecare forma de societate comerciala etc.)
– probleme legate de amenzi judiciare, contraventii si infractiuni
– probleme legate de insolventa, mandat ad-hoc, concordat preventiv, pe langa numeroase altele
– de asemenea, se mai pot regasi texte de legi integrale sau in extras, jurisprudenta etc.
Cui se adreseaza?
Lucrarea se dovedeste a fi extrem de utila atat practicienilor, cat si, datorita varietatii informatiilor si usurintei utilizarii, administratorilor societatilor comerciale, asociatilor, actionarilor, directorilor, cenzorilor si, in fapt, tuturor celor care au o legatura cu acest domeniu.

Codul muncii (actualizat la 10.06.2010)Editie coordonata de lect. univ. dr. Luminita Dima, Colectia LA ZI, Pret: 6.90 lei, Numar pagini: 104, ISBN: 978-973-115-763-4
Coordonata de lect. univ. dr. Luminita Dima, lucrarea de fata include, pe langa Codul muncii actualizat (cu ultimele modificari aduse prin Legea nr. 49/2010, publicata in Monitorul Oficial nr. 195 din 29 martie 2010), si importante corelatii legislative, constand in trimiteri la alte acte importante in domeniu, note relevante, continand scurte extrase din diferite legi si ordonante, recursuri in interesul legii, scurt istoric, index etc.

Legislatia privind registrul comertului (actualizat la 01.06.2010)Editie coordonata si prefatata de Liviu Narcis Parvu, Colectia LA ZI, Pret: 10.90 lei, Numar pagini: 240, ISBN: 978-973-115-596-8
Coordonata si prefatata de av. dr. Liviu Narcis Pirvu, lucrarea de fata contine cele mai importante acte normative care reglementeaza registrul comertului: Legea privind registrul comertului nr. 26/1990, Regulamentul de organizare si functionare a Oficiului National al Registrului Comertului si a oficiilor registrului comertului de pe langa tribunale, O.U.G. nr. 116/2009 pentru instituirea unor masuri privind activitatea de inregistrare in registrul comertului, Normele metodologice, Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale (in extras) etc. Culegerea include ultimele modificari aduse O.U.G. nr. 116/2009 prin Legea nr. 84/2010 (M.Of. nr. 323 din 17 mai 2010).

Drept financiar si fiscal europeanDan Drosu Saguna, Mihaela Tofan, Colectia MASTER, Pret: 49.90 lei, Numar pagini: 304, ISBN: 978-973-115-750-4
Fara indoiala ca activitatea Uniunii europene nu este posibila fara un cadru financiar propriu, care sa cuprinda reglementarile necesare constituirii, alocarii si gestiunii resurselor financiare adecvate. UE a trebuit sa gaseasca si sa-si constituie resurse financiare pentru punerea in practica si derularea politicilor comunitare. Controversele privind problemele financiare si fiscale au vizat o gama variata de aspecte legate de resursele financiare proprii ale comunitatilor, dezechilibrul bugetar, intinderea competentelor atribuite institutiilor comunitare.
La nivel european s-a dezvoltat un cadru normativ specific, care sa precizeze modul de derulare a relatiilor dintre state in legatura cu constituirea, gestionarea si controlul executarii patrimoniului propriu al uniunii. Evolutia acestui sistem de reglementari este analizata pe parcursul lucrarii, argumentandu-se aparitia unei ramuri noi de drept si in dezvoltare: dreptul financiar si fiscal european.

Preturile de transfer. Între optimizare fiscala si evaziune transfrontaliera – Dragos Patroi, Florin Cuciureanu, Colectia PRAXIS FISCAL, Pret: 23.90 lei, Numar pagini: 176, ISBN: 978-973-115-754-2
În conditiile actuale ale globalizarii activitatii economice, tehnicile si metodele de optimizare fiscala sunt corelate, in mod inevitabil, cu regimul fiscal al preturilor de transfer, care constituie, fara indoiala, un subiect de actualitate, dar, susceptibil, in acelasi timp, sa dea nastere unor opinii contradictorii.
Pornind de la aceste considerente, prezenta lucrare face o analiza selectiva a reglementarilor fiscale din acest domeniu, accentul fiind pus pe decriptarea unor aspecte legislative controversate si, pe cale de consecinta, interpretabile. De asemenea, in cuprinsul cartii este analizata confuzia terminologica intre notiunile de „optimizare fiscala” (denumita, in unele acceptiuni si „planificare fiscala”) si de frauda fiscala, insistandu-se pe faptul ca, intre cele doua componente, exista o „continuitate” asigurata de imperfectiunile legislative si de inconsistentele institutionale.

- publicitate -