HotNews: Investigatie despre cum se muta afacerile in Bulgaria (TVA 20%, cota unica 10%)

45

HotNews.ro a publicat un articol care arata cum un contabil bulgar inregistreaza la 70 km de Bucuresti, in Bulgaria, la Ruse, companii detinute de catre contribuabili (cetateni) romani, care sunt atrasi de regimul taxelor mici – TVA 20%, cota unica 10%.

In articolul hotnews.ro, personajul principal este Novy, contabilul transfrontalier care vorbeste aproape perfect romana si care a inregistrat peste 60 de SRL-uri romano-bulgare in ultimele luni.

Novy spune ca pentru inregistrarea in Ruse a unei societati cu asociat unic, costul total, care include si tariful acestuia, este de 310 euro, din care 130 euro taxele pentru stat si 180 euro onorariu. Taxele ar fi:
-Rezervarea denumirii firmei la nivel national – 50 de leva si inca 4 leva comision bancar
-Taxa de inregistrare in Registrul Comertului – 82 de euro si inca 2 euro comision bancar
-Taxele notariale – in jur de 10-15 de euro
-In cazul unui SRL cu asociat unic care este si administrator, taxele notariale vor fi de numai 5 euro
-Comision bancar pentru deschiderea unui cont de capital social – 5 euro
-Certificat constatator facut imediat dupa infiintare – 5 euro
-Traduceri – trebuie sa fie facute traduceri autorizate in limba bulgara numai in cazul in care asociat este o persoana juridica straina (de exemplu un alt SRL).

In plus, inregistrarea in scopuri de TVA este o procedura separata si se desfasoara la Agentia Nationala de Venituri (Administrare Fiscala – site). Novy explica ce pasi trebuie urmati si ce documente si precizeaza ca se ocupa el si de asta fara probleme. Inregistrarea in scopuri de TVA costa separat 150 de euro, inclusiv sediu fiscal gratuit, ca bonus din partea contabilul transfrontalier.

Articol integral + Video pe hotnews.ro.

- Publicitate -