DECIZIA Comisiei fiscale centrale nr. 1/2010
2010-07-22 – Aprobata de OMFP nr. 2007/2010 din 19 iulie 2010 privind aprobarea Deciziei Comisiei fiscale centrale nr. 1/2010
2010-07-22 – Publicata in Monitorul Oficial nr. 512 din 22 iulie 2010

DECIZIA Comisiei fiscale centrale nr. 1/2010

In vederea interpretarii unitare a prevederilor art. 42 lit. b) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare:

La drepturile salariale, precum si actualizarile aferente acestora cu indicele de inflatie, indiferent de modul in care au fost acordate -— fie cu titlul de drepturi salariale actualizate, fie sub forma de despagubiri reprezentand drepturi salariale actualizate – —, se calculeaza si se retine impozit pe venit, precum si contributiile legale de asigurari sociale de stat, asigurari de somaj si asigurari sociale de sanatate.

- publicitate -

1 COMENTARIU

  1. Intre textul de lege si Decizia CCF este un ocean de ….. (fara cuvinte).

    Ce a fost in judecata?
    Dauna suferita de o persoana fizica prin abuzul cuiva ori impotenta de conceptie manifesta nu odata la acest for „CCF”!

    La urma urmei ce legatura intrinseca si biunivoca exista intre drepturile salariale nete neacordate, actualizarea la inflatie si daunele accesorii si Impozit de Venit, CAS, CASS s.a.m.d. pe care trebuie sa le platrasca angajatorul din BVC (Buget Consolidat al Statului) si nu persoana care a luat o decizie in mod abuziv.

    Daca abuzul a fost strategic pentru entitate nu este normal ca si entitatea sa adopte o masura conforma pentru reglementare? Nu sa genereze noi costuri imputabile si de varsat la Buget?