Preturile de transfer – prezentare video TAXEU

175

Problematica preturilor de transfer este de mare interes pentru companiile multinationale. Politica preturilor tranzactiilor intragrup poate avea efecte importante asupra costurilor fiscale (penalitati, dubla impunere), precum si asupra profitabilitatii si avantajului competitiv al companiilor de orice marime care au activitate internationala.

Legislatia in Romania a cunoscut in ultimul timp o reala imbunatatire si dezvoltare.
Codul Fiscal cuprinde definitia persoanelor afiliate, principiul valorii de piata, precum si metodele e determinare a preturilor de transfer, precum si dreptul autoritatilor fiscale sa ajusteze suma venitului sau a cheltuielii oricareia dintre persoane, dupa cum este necesar, pentru reflecta pretul de piata al bunurilor sau serviciilor furnizate in cadrul tranzactiei.
Normele de aplicare a Codului Fiscal detaliaza sfera de aplicare a regulilor privind preturile de transfer, si prevad in mod expres ca in aplicarea regulilor privind preturile de transfer, autoritatile romane vor lua in considerare si Ghidul OECD privind Preturile de Transfer.

Codul de Procedura Fiscala prevede obligativitatea contribuabililor de a intocmi un dosar al preturilor de transfer, care sa documenteze metoda folosita pentru determinarea preturilor practicate in cadrul tranzaciiilor intre persoane afiliate (asociate). Continutul dosarului a fost aprobat de curand prin OpANAF nr. 222/2008 (publicat in 19 febr 2008)

Pe 19 februarie 2008 a avut loc conferinta TAXEU, un eveniment despre fiscalitatea in 2008 la care au vorbit specialistii romanii ai companiilor big4, Taxand, Moore Stephens Riff, NNDKP, Biris Goran, …

Clipul video, preluat de pe bloombiz/video, contine prezentarea cu titlul Noi cerinte despre documentatia preturilor de transfer sustinuta de dna Blanca Kovari, Tax Manager in cadrul departamentului de Impozite Directe si Preturi de Transfer al PwC. Dna Blanca Kovari aduce in atentie importanta domeniului si prezinta informatia structurata pe aspecte de interes, vorbind si despre situatii din practica. Prevederile ordinului nu sunt comentate, deoarece acesta a aparut in MOf. in ziua conferintei. Vizionare placuta.

Prezentarile PDF TAXEU2008:
Preturi-de-transfer-Blanca-Kovari
Achizitii-terenuri-persoane-rezidente-UE-Georgiana-Singurel
Aspecte-contabile-sit-financiare-2007-MSRIFF-Dan
Audit-intern-MSRiff
Control-intern-MSRiff
Dividende-MSRiff
Impozitarea-castigurilor-din-capital-Angela-Rosca
Impozitarea-nerezidentilor-Ana-Maria-Miron-Mihaela-Ioja
Inchiderea-ex-fiscal-2007-MSRIFF-Elena
Interactiunile-UE-TVA-Romania-TVA-Jean-Marc-Cambien
Operatiuni-imobiliare-impozite-directe-TVA-Raluca-Rusu
Principiul-nediscriminarii-Ioana-Sandru
Tranzactii-Imobiliare-fiscal-contabil-Alex-Reff
TVA-accize-Bianca-Vlad-Mihai-Vintu
TVA-Gabriel-Biris
TVA-modificari-Cristian-Radulescu

- Publicitate -