Declaratii din presa: despre dublarea contributiilor, despre reducerea cotei unice

36

UPDATE1: Declaratii de presa sustinute de ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomiteanu, la finalul sedintei de guvern din 08 septembrie 2010:
Reporter: Domnule ministru, exista mai multe variante de lucru in cadrul Ministerului de Finante, care presupun in unele cazuri si reducerea principalelor taxe si impozite?
Gh.Ialomitianu: Nu exista nici o varianta de lucru privind reducerea sau cresterea impozitelor. Noi lucram la buget pe ce avem acum in vigoare. Respectiv cota de 16% – pentru impozitul pe venit si impozitul pe profit si TVA, care s-a aprobat – 24%.

E.Boc, primul-ministru, a declarat: „Ultimul proiect de act normativ de modificare a Codului Fiscal, care a fost inaintat de Ministerul Finantelor fara sa fi fost discutat in Guvern chiar daca are cateva puncte corecte – si ma refer aici la unificarea bazei de calcul a contributiilor – celelate elemente, discutabile, nu pot fi acceptate fara a avea in prealabil o informare a membrilor Cabinetului si un punct de vedere final al Guvernului. Spun despre acel proiect ca, desi are multe puncte viabile, cum ar fi baza de calcul a contributiilor care sa fie unificata, din punctul meu de vedere nu sunt de acord cu dublarea pentru anul 2011 a contributiilor de asigurari sociale pentru drepturile de autor.
Nu s-a discutat acest lucru niciodata in Guvern si de aceea consider ca dezbaterea publica care va avea loc in continuare pe marginea proiectului sa tina cont de faptul ca Guvernul nu si-a insusit punctul de vedere de majorare, in sensul dublarii contributiilor de asigurari sociale pentru drepturile de autor pentru anul 2011. Celelalte componente care vizeaza unificarea bazei de calcul a contributiilor reprezinta un progres, un lucru bun si care poate fi avut in vedere in dezbaterea publica ulterioara” [mediafax.ro 08-09-2010]

Gh. Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, referitor la reducerea cotei unice, a declarat: „Lucram pe mai multe variante. Sunt foarte multe variante, insa decizia o vom lua impreuna cu reprezentantii Fondului Monetar International”.  Delegatia FMI este asteptata in Romania, pentru noi evaluari, in luna octombrie.  [hotnews.ro 07-09-2010]

- Publicitate -