Sari la conținut

OpANAF 718/2008 – impozite, taxe si contributii prin plati online

ORDINUL nr. 718/2008 din 25-04-2008 pentru aprobarea categoriilor de impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat care pot fi platite online (prin internet) de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare
NOTA ACT:
Emitent: presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala Publicat in MOf: nr. 347 din 6 mai 2008
Functie activa:Functie pasiva:
Cuprins: 6 articole
Sumar continut: Ordinul este baza legala pentru creearea conditiilor de catre ANAF pentru plata impozitelor si taxelor datorate de persoane fizice, incheierea de contracte si protocoale de schimb de informatii cu bancile comerciale selectate. Sunt precizate si enumerate categoriile de venituri pentru care obligatiile fiscale se pot achita prin plata online.

TEXT ACT: – versiune initiala data 12-05-2008
Ordinul nr. 718/2008 pentru aprobarea categoriilor de impozite, taxe, contributii si alte venituri ale bugetului general consolidat care pot fi platite online (prin internet) de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare

in temeiul art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 495/2007 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, si al art. 114 alin. (3) lit. c1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul ordin:

Art. 1. – Agentia Nationala de Administrare Fiscala va asigura conditiile necesare efectuarii platii online (prin internet) a obligatiilor fiscale de catre persoanele fizice, prin intermediul cardurilor bancare.

Art. 2. – Persoanele fizice pot achita online, la bugetul de stat, prin intermediul cardurilor bancare, obligatiile fiscale reprezentand impozit pe venit, plati anticipate cu titlul de impozit, regularizari aferente impozitului pe venit si obligatii fiscale accesorii aferente acestora, pentru urmatoarele categorii de venituri:
a) venituri din activitati comerciale;
b) venituri din profesii libere;
c) venituri din drepturi de proprietate intelectuala;
d) venituri din cedarea folosintei bunurilor;
e) castiguri din transferul titlurilor de valoare;
f) venituri din operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen, pe baza de contract;
g) venituri din activitati agricole;
h) venituri din transferul proprietatii imobiliare din patrimoniul personal;
i) venituri din salarii pentru care angajatii au obligatia stabilirii, declararii si platii impozitului pe venit;

Art. 3. – in vederea asigurarii efectuarii platii impozitelor mentionate la art. 2 de catre persoanele fizice, Agentia Nationala de Administrare Fiscala va incheia contracte cu banci acceptatoare de tranzactii online cu carduri, selectate in acest sens.

Art. 4. – Agentia Nationala de Administrare Fiscala si bancile selectate vor stabili, prin contractele incheiate, schimburile de informatii necesare intre cele doua parti pentru functionarea corespunzatoare a sistemului de incasari online, prin intermediul cardurilor bancare, a obligatiilor fiscale.

Art. 5. – Directia generala de reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia de investitii, achizitii publice si servicii interne si Directia generala de tehnologia informatiei din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. 6. – Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, iar prevederile acestuia vor intra in vigoare la data de 1 octombrie 2008.

Presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Daniel Chitoiu
Bucuresti, 25 aprilie 2008.
Nr. 718.

act in .pdf
OpANAF-718-2008-impozite-taxe-contributii-online-Vinitiala.pdf

2 comentarii la „OpANAF 718/2008 – impozite, taxe si contributii prin plati online”

  1. Pingback: Venituri pentru care se poate achita online impozitul datorat

  2. Pingback: Ordin emise de ANAF in aprilie 2008

Lasă un răspuns Anulează răspunsul

Exit mobile version