ANAF: Obligatii fiscale pentru veniturile din chirii

732

Intrebare: Am dat cu chirie un apartament. Unde trebuie sa platesc impozitul, la unitatea fiscala de care tine apartamentul, sau la cea de care tine domiciliul meu?

Raspuns ANAF din 14 noiembrie 2008
Conform OMEF 2371/2007, în Instructiunile de completare a formularului 220 „Declaratie privind venitul estimat”, formular care include si capitolul privind veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor, se arata ca declaratia 220 se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul isi are domiciliul, potrivit legii, sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu. In cazul in care contribuabilul nu are domiciliul fiscal în Romania, atunci declaratia se depune la organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit. Plata impozitului se face la trezoreria aferenta.

Sursa: ANAF din 14 noiembrie 2008

- Publicitate -

7 COMENTARII

 1. Buna ziua,
  am apartamentul proprietate dat in chirie in Romania, eu locuiesc si muncesc in strainatate legal de 10 ani.
  Cu formularul E 104 obtinut din Italia, anul trecut nu am mai platit contributia la sanatate fiind scutita prin prisma faptului ca am obtinut si venituri salariale.
  Cu noua legislatie care se aplica de la 1 ianuarie 2014 pot obtine aceeasi scutire sau sa mi se reduca contributia la sanatate la nivelul chiririei pe care o obtin (care este mai mica decat salariul minim pe economie)?
  Va multumesc.

 2. Buna seara!
  Am avut o chiriasa care a plecat in Italia din aprilie 2013. De Craciun a venit am semnat o conventie de reziliere a contractului, iar chiriasa s-a intors in Italia. Va rog sa-mi spuneti ce declaratie trebuie completata la D.F. si ce documente trebuie sa anexez, pentru a nu mai plati impozitul pe venit?

 3. Buna seara,
  am dat in chirie apartamentul meu de proprietate din Bacau in anul 2006 respectiv 2007, (circa un an si jumatate), am platit impozit pe venit pe toata perioada inchiriata si acum in 2011 luna septembrie primesc acasa o instiintare de la CAS Bacau ca trebuie sa platesc o taxa pe venit de pe acea perioada…
  Intrebarea este a mea… este posibil ca din 2007 si-au adus aminte de mine, dupa 4 ani, ca trebuie sa platesc aceasta taxa si in plus trebuie sa platesc si dobanda !!! Bine este ok, eu sunt de acord sa platesc acea taxa… dar de ce sa platesc dobanda?!?!?!?!? Eu nu am fost instiintat de aceasta taxa si nu am stiut de aceasta formula… de fapt nu am primit nici o instiintare pe timp de 4 ani… Va rog frumos, ma puteti informa daca este corect ceea ce fac ei , ce pot face eu in acest caz, si daca se poate sti care ar fi suma de platit ( ma refer la suta din valoare ).
  Va multumesc anticipat.
  Cu stima si respect Marius Andoni