
Agricultura este adesea o profesie subestimată, munca sub stres, incertitudine constantă legată de schimbarea vremii, prețuri mari. Aceștia și mulți alți factori fac ca administrarea unei ferme să genereze costuri ridicate, iar rezultatele financiare nu sunt proporționale cu volumul de muncă al fermierului. Și totuși, o fermă este o afacere și, ca orice afacere, se străduiește să crească eficiența și să crească veniturile.
Fermierii sunt puternic afectați de creșterea costurilor
Potrivit cercetărilor, fermierii evaluează negativ profitabilitatea producției agricole, foarte puțini declarând că deținerea unei ferme este încă o afacere profitabilă. Cei mai mulți fermieri au indicat deteriorarea situației economice.
Barierele care limitează dezvoltarea fermelor, cu care fermierii s-au luptat în ultimii ani, sunt în primul rând costurile de producție prea mari și prețurile de vânzare prea mici.
Producția a devenit mai scumpă datorită creșterii uriașe a costurilor cu energia, care afectează nu numai prețurile mașinilor, ci și funcționarea acestora după cumpărare. De aceea, una dintre cele mai recomandate soluții poate fi montarea de panouri solare.
Rețeta pentru îmbunătățirea situației și economisirea banilor este legată de automatizare și un control mai mare asupra procesului de producție.
Fermierii își pun tot mai multe întrebări despre unde se pot face economii. Conform analizelor efectuate, se poate obține un consum mai mic de combustibil, de exemplu, datorită setărilor corecte ale atașamentelor( cu 17%) sau datorită balansării adecvate( până la 8%). Pentru fertilizare, se pot realiza economii prin măsurarea valorii azotului rezidual în sol adânc sau prin aplicarea fertilizării adaptate câmpului.
Rețeta pentru efectele inflației
Tehnologia poate juca un rol vital în sprijinirea fermierilor în timpul inflației, oferindu-le instrumente și soluții care pot îmbunătăți eficiența, creșterea productivității și reducerea costurilor de producție. Ce elemente contează?
- Automatizarea proceselor – folosind, de exemplu, mașini și unelte inteligente, cu capacitatea de a automatiza diferite procese, cum ar fi plantarea, recoltarea sau pulverizarea
- Monitorizarea culturilor – monitorizarea precisă a condițiilor solului, umidității, temperaturii, precum și a dezvoltării dăunătorilor și bolilor. Datorită acestui fapt, fermierii pot lua eficient decizii privind fertilizarea și utilizarea produselor de protecție a plantelor.
- Optimizarea mașinii – Presiunea optimă în anvelope poate genera economii semnificative prin reducerea consumului de combustibil sau creșterea eficienței mașinii.
Investiția în agricultură nu înseamnă doar investiții în utilaje noi, ci și în alte tipuri de soluții care vor duce în timp la creșterea profiturilor și la minimizarea costurilor necesare, lăsând astfel suportul instrumentelor vechi pentru a gestiona altele noi.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.