
Inovatiile aduse KYC Romania au captat atentia antreprenorilor si companiilor care isi doresc sa dezvolte businessuri durabile in domeniul constructiilor. Tehnologia oferita permite utilizatorilor sa-si cunoasca mai bine clientii si sa stabileasca relatii sigure cu clientii. In era platilor digitale si interactiunii online, KYC ofera instrumente valoroase care ajuta companiile si antreprenorii sa dezvolte legaturi sigure cu colaboratorii, astfel clientii sunt protejati de activitatea unor companii frauduloase, organizatii sau persoane implicate in activitati ilegale, cum ar fi spalarea banilor, finantarea terorismului sau coruptia.
De ce este atat de important KYC Romania?
In incercarea de a combate activitatile ilegale care folosesc industria financiara pentru a muta sau a ascunde bani, guvernele si bancile centrale din intreaga lume, inclusiv Romania, si-au marit mandatul si acoperirea KYC a ecosistemului financiar global.
Accentul sporit pe KYC Romania se datoreaza partial prevalentei tot mai mari a criminalitatii financiare in intreaga lume in prezent. Dar, reflecta si cresterea numarului de conexiuni dintre organizatiile financiare si companiile corporative din diferite tari.
Prin aceste conexiuni, companii suspicioase se misca acum in intreaga lume in fiecare zi, ceea ce face mai dificila oprirea si prevenirea activitatilor financiare ilegale. Autoritatile de reglementare au adaptat si consolidat verificarile KYC pentru a tine pasul.
Institutiile financiare incep procesul KYC Romania cerand clientilor sa furnizeze o serie de informatii de baza despre operatiunile lor de afaceri si despre persoanele fizice. Acesta include numele directorilor companiei, adresele de afaceri, numerele de asigurari nationale sau de asigurari sociale, numerele companiei si asa mai departe.
Aceste informatii sunt completate cu cele disponibile public despre entitate din surse deschise, cum ar fi numele si adresele, numerele de inregistrare, cotele la bursa si rapoartele anuale.
Dezvoltarea registrelor KYC Romania
Finalizarea verificarilor KYC asupra tuturor clientilor si entitatilor pune o povara costisitoare pentru institutiile financiare, caci aceste verificari trebuie facute constant.
Sarcina este impartita de client, care trebuie sa raspunda fiecarei solicitari de a oferi informatii KYC sau risca intarzieri in tranzactiile lor. Acest lucru este valabil mai ales pentru corporatiile globale si cu mai multe banci, care pot primi volume mari de solicitari individuale KYC de la fiecare dintre bancile lor diferite, punand presiune asupra relatiilor lor de afaceri.
Ideea unui registru KYC central a promis recent ca va rezolva o mare parte din aceasta situatie. Un registru KYC este un depozit central care stocheaza si pastreaza la zi informatiile KYC necesare unei afaceri si la care institutiile financiare se pot conecta si folosi informatiile de care au nevoie in orice moment.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.