
Ungaria este în momentul actual un model european din punct de vedere economic, ce a abandonat un sistem concentrat pe planificate centralizată în detrimentul unui model de reformă liberală. Ca membră a Uniunii Europene, țara înregistrează o creștere a PIB-ului cu o rată de peste 5% anual. Atractivitatea Ungariei pentru antreprenorii străini nu se datorează doar locației sale geografice favorabile, ci și unei dintre cele mai scăzute rate ale impozitului pe venitul corporativ.
Dacă te gândești să înființezi o firmă în Ungaria, trebuie să știi cum să gestionezi filiala de acolo. Mai multe detalii poti gasi aici – http://infiintare-firma-ungaria.firmengrundung-rumanien.eu/. Companiile străine pot înregistra sucursale în Ungaria prin obținerea înregistrării SRL în registrul instanței, bazate pe documente care specifică forma juridică, sediul social, proprietatea și domeniul de activitate. Filialele sunt considerate companii interne, fiind supuse legislației maghiare. Fondurile necesare pentru a acoperi costurile fixe și pentru a îndeplini obligațiile financiare ar trebui furnizate de companiile străine filialelor lor.
Companiile Start-up sunt privilegiate în Ungaria, acestea fiind susținute prin programe de finanțare europene care consolidează oportunitățile de colaborare în rețea între firmele nou înființate, firmele în curs de extindere, investitori, acceleratoare, rețele corporative, universități și mass-media.
Sistemul fiscal maghiar, similar cu cel din Europa de Vest, este complex, dar investitorilor străini li se oferă o serie de avantaje fiscale, cum ar fi deduceri pentru cheltuielile de cercetare și dezvoltare, sau asistență financiară pentru proiecte de investiții majore. În zonele demarcate ca planificate pentru dezvoltare economică de către Ministerul de Finanțe al Ungariei, investitorii pot beneficia de scutire de impozit pe venit în anumite condiții sau impozitare fixă ce permitea realizarea unor planificări eficiente în vederea dezvoltării unui business.
Merită să înființezi un start -up în Ungaria?
Există mai multe motive pentru a înființa un start-up în Ungaria. În primul rând, ca stat membru al Uniunii Europene, oferă acces la piața UE. În al doilea rând, țara dispune de o economie stabilă și infrastructură în dezvoltare, cu parcuri industriale moderne și conexiuni rutiere eficiente. În plus, impozitele reduse – impozit pe profit 9%, Impozit dividende 15%, TVA 27% şi Impozit Local Max 2% și salariile decente reprezintă un avantaj, ce oferă forță de muncă bine pregătită pentru afaceri. Costurile de înregistrare și întreținere a companiei sunt reduse, iar cultura prietenoasă face din țara vecină un loc sigur și plăcut pentru afaceri.
Dacă te-ai întrebat dacă merită să înființezi o companie în Ungaria, răspunsul pare a fi un „da” categoric, având în vedere beneficiile considerabile pe care le oferă această țară antreprenorilor noi și în devenire.
Ce să cunoști înainte de a-ți deschide o firmă în Ungaria
Procedura de înființare a unui start-up în Ungaria este simplă, constând într-o cerere de înregistrare și actul de constituire a societății, întregul proces poate fi realizat de o companie specializată în acest sens. Cu ajutor din partea unor specialişti vei fi pus la curent cu toate etapele ce trebuie parcurse, de la cele ce ţin de documentate, la selectarea codului de activitate, înregistrare, deschiderea contului bancar şi, ulterior consiliere şi ajutor în menţinerea evidentei contabile ( detalii suplimentare despre deschiderea unui cont bancar aici – http://infiintare-firma-ungaria.firmengrundung-rumanien.eu/Contbancar.html). O companie specializată se ocupă de depunerea tuturor documentelor, iar o parte semnificativă a procesului se desfășoară electronic, facilitând astfel deschiderea firmei fără a fi nevoie să te deplasezi în Ungaria.
Lasă un răspuns
Trebuie să fii autentificat pentru a publica un comentariu.