Situatie: Societatea comerciala inregistrata in Romania in scopuri de TVA presteaza servicii – prelucrare materiale – pentru o societate din Franta ce a comunicat un cod valid de inregistrare in scopuri de TVA (bunurile prelucrate sunt ale aceleasi firme).
Intrebare: Factura pentru prestari servicii se intocmeste fara TVA, si este corect mentionarea pe facturi fiscale ” neimpozabil in Romania”? Cum vor fi trecute aceste operatiuni in decontul de TVA?

Raspuns DGFP Harghita
Operatiunea se incadreaza la art. 133 alin. (2) lit h. pct.2 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal. Pe baza art. 155 alin.(5) lit. n) pct.1 din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal cu modificarile si completarile ulterioare, referitor la informatii obligatoriu ce trebuie sa cuprinde factura, este corect ca in cazul operatiunii dvs. de prestari de serviciu sa fie trecut pe facturi fiscale mentiunea „neimpozabila in Romania”. Aceste operatiuni in Formularul 300 – „Decont de taxa pe valoarea adaugata” se vor raporta in rd. 3., iar in Formularul 390 – „Declaratie recapitulativa privind livrarile/achizitile intracomunitarte de bunuri” nu se raporteaza.

sursa: adaptare raspuns finanteharghita.ro din data de 12 iunie 2008
extra: de citit si Tratamentul fiscal pentru importul si prelucrarea ulterioara a bunurilor mobile corporale importate (1)

- publicitate -