Declaratiile de presa ale ministrului Finantelor Publice, Gh.Ialomitianu:

despre impozitul minim si introducerea impozitului forfetar

„Un lucru este cert, impozitul minim nu se mai aplica in Romania. Nici nu este luat in calcul de actualul Guvern. Am analizat posibilitatea introducerii impozitului forfetar. Sa stiti ca necesita un cost foarte mare si e greu de aplicat in Romania. Nu ne putem permite introducerea acestui impozit pentru ca este costisitor.”

- Publicitate -

despre impozitarea microintreprinderilor

„Ce este cert: intreprinderile mici au nevoie de un sistem fiscal simplificat. Povara administrativa este foarte mare pentru aceste intreprinderi”.

despre reducerea contributiilor sociale

„În politica fiscala cel mai bun lucru este stabilitatea. Îmi doresc o politica fiscala stabila, dar in jur sunt tari care au inceput sa reduca impozitele. Exista o concurenta din partea vecinelor. Avem trecut si in scrisoarea cu FMI si CE sa reducem contributiile sociale, intrucat costul fortei de munca este ridicat in comparatie cu alte tari. Se discuta la jumatatea anului 2011. Mi-as dori acest lucru”
„În 2011 trebuie sa fim prudenti. Politica fiscal bugetara este prudenta. Trebuie sa vedem momentul si sa analizam ce putem face. Dar un lucru este cert, trebuie sa luam in calcul reducerea CAS, iar contributiile sociale vor fi luate in calcul la jumatatea anului pentru reducerea lor”.

despre declaratia unica
Ministrul Finantelor a mai spus ca ministerul lucreaza la depunerea unei declaratii unice privind contributiile sociale, de sanatate si impozitul pe venit.

despre impozitarea prostitutiei

„Haideti sa facem ceea ce trebuie. Sa respectam anumite institutii. Nu cred ca de dragul banilor la buget trebuie sa exageram uneori. Aici o decizie trebuie luata impreuna cu Biserica”,

despre impozitarea Bisericii

„Este corect sa impozitezi activitatile economice, dar sunt exceptate acele venituri din activitati economice care sunt utitlizate pentru activitati culturale, pentru desfasurarea activitatii in institutiile respective. Trebuie sa ajutam biserica, pentru ca de la buget nu vin foarte multi bani, iar aceasta activitate cred ca trebuie sustinuta de stat”

[Surse: protv.ro si mediafax.ro 30-11-2010]

- Publicitate -