Noutati editoriale la editura CH Beck in luna Noiembrie (P)

71

CONTRACTUL DE DEPOZIT SI VARIETATILE ACESTUIA – Coordonator Rada Postolache, Genoiu Ilioara, Ionescu Steluta, Manea Marinela, Nita Manuela
Colectia PRAXIS Pret: 33.90 lei Numar pagini: 280 ISBN: 978-973-115-816-7
Lucrarea analizeaza problematica depozitului lato sensu, pe domenii esentiale de relatii sociale, reglementate juridic. A fost structurata in patru capitole: contractul de depozit civil, contractul de depozit in dreptul comercial, contractul de depozit bancar si formele pe care le imbraca depozitul in dreptul procesual.
Lucrarea in intregul sau are, deopotriva, valente teoretice si practice, intrucat, pe langa trimiterile la textele normative referentiale (inclusiv noul Cod civil si noile Coduri de procedura), au fost valorificate atat literatura de specialitate cat si jurisprudenta, relevante in materie. Contractele-model atasate, pe tipuri si varietati de depozite si aplicatiile concepute, pe tipuri de depozite bancare de fonduri, sporesc valoarea formativa a lucrarii.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

GARANTIA BANCARA LA CERERE – Zina Nedelea
Colectia PRAXIS Pret: 44.90 lei Numar pagini: 360 ISBN: 978-973-115-786-3
Acest studiu dedicat scrisorii de garantie bancara la cerere este o analiza atat de ansamblu, cat si in detaliu al acestui instrument bancar de comert international. Mecanismul multifatetat al raporturilor intre partile garantiei bancare este reflectat in lumina intrarii in vigoare a Publicatiei 758 privind Garantiile la Cerere, de la 1 iunie 2010. Lucrarea are un pronuntat caracter practic, fiind inserate referinte la jurisprudenta romana si internationala in materie. Garantia bancara la cerere, fiind o creatie a practicii si a doctrinei, este un instrument juridic usor de integrat in dreptul romanesc re-exploatand institutiile traditionale. Acest instrument este o noutate in traditionalism, si in Romania poate fi utilizat conform acelorasi reguli de functionare aplicabile ca in practica si doctrina internationala.
Lucrarea are si un capitol dedicat raporturilor de drept international privat. În mod detaliat sunt studiate normele conflictuale pornind de la prevederile Regulamentului Roma I, ale legii romane si ale altor state europene, cu privire la dreptul international privat, reliefandu-se legea aplicabila in relatia dintre partile contractante in fiecare dintre raporturile juridice constitutive ale garantiei bancare. În final s-au analizat masurile speciale de conservare, purtandu-se discutii asupra admisibilitatii masurilor provizorii si a sechestrului in materie de garantii bancare, dar si normele de competenta ratione loci si ratione materiae atat in dreptul roman, cat si in unele state europene.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

DREPTUL INDIVIDUAL AL MUNCII. ANALIZE TEORETICE SI STUDII DE CAZ – Ana-Maria Vlasceanu, Claudia-Ana Moarcas Costea
Colectia PRAXIS Pret: 49.90 lei Numar pagini: 360 ISBN: 978-973-115-821-1

Ratiunile care au condus la elaborarea acestei lucrari isi au originea in asteptarile si solicitarile insistente ale studentilor in drept (licenta si master), dar si ale specialistilor in resurse umane din corporatii publice sau private, de a avea resurse de invatare si de dirijare a invatarii independente in domeniul dreptului individual al muncii.
Cartea ofera un instrument de pregatire a examenului la aceasta disciplina, punand la indemana tuturor celor interesati, dar in primul rand a studentilor in drept, temeiurile epistemice si aplicative de a studia si a intelege mai usor modul in care se integreaza relatia individuala de munca in procesul globalizarii corporatiste.
Se au astfel in vedere principiile, mecanismele si continutul acestor relatii, cadrul legislativ si instrumentele de nivel international si regional ce trebuie examinate in vederea eficientizarii politicilor in domeniul muncii la nivel national.
Autoarele insista asupra modului in care se integreaza si a modalitatilor in care reactioneaza legislatia si politicile economice si sociale europene in raport cu provocarile mileniului.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

RESTRUCTURAREA FIRMELOR ÎN CONDITII DE CRIZA – Ion Dijmanescu
Colectia OECONOMICA Pret: 19.90 lei Numar pagini: 104 ISBN: 978-973-115-808-2
Lucrarea de fata isi propune sa prezinte o metodologie pe baza careia sa se faca restructurarea firmelor, in scopul diminuarii efectelor crizei si al obtinerii de rezultate economice satisfacatoare.
În acest sens, restructurarea firmelor este bine sa fie facuta pe baza: principiilor, competentelor si priceperii de a crea valori; complementaritatii si diversitatii activitatilor; existentei unui portofoliu de activitati; externalizarii; filializarii; globalizarii; atomizarii, nuclealizarii si descentralizarii; dematerializarii; transversalizarii; tertializarii si socializarii; coalizarii; transferarii creatiei de valori la domiciliul executantului.
Structurata in cinci capitole, lucrarea se adreseaza atat managerilor care conduc procesul restructurarii si mai apoi al constructiei retelei de firme, cat si cercetatorilor, cadrelor didactice si studentilor care se pregatesc in domeniul managementului.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

CODUL CIVIL SI CODUL DE PROCEDURA CIVILA (ACTUALIZAT LA 25.11.2010). COD 420 Editie coordonata de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias
Colectia LA ZI Pret: 14.90 lei Numar pagini: 488 ISBN: 978-973-115-843-3
Coordonata de conf. univ. dr. Flavius-Antoniu Baias, editia a 7-a a lucrarii Codul civil si Codul de procedura civila aduce in atentia celor interesati nu numai textul actualizat al celor doua Coduri (cu ultimele modificarile aduse prin Legea nr. 202/2010 – „Mica Reforma”, publicata in M.Of. nr. 714 din 26 octombrie 2010, in vigoare de la 25 noiembrie 2010), ci si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale admise, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

CODUL PENAL SI CODUL DE PROCEDURA PENALA (ACTUALIZAT LA 25.11.2010). COD 419 – Editie coordonata de prof. univ. dr. Valerian Cioclei
Colectia LA ZI Pret: 14.90 lei Numar pagini: 456 ISBN: 978-973-115-844-0
Coordonata de prof. univ. dr. Valerian Cioclei, editia a 9-a a lucrarii Codul penal si Codul de procedura penala aduce in atentia celor interesati nu numai textul actualizat al Codului penal si, respectiv, al Codului de procedura penala (cu ultimele modificarile aduse prin Legea nr. 202/2010 – „Mica Reforma”, publicata in M.Of. nr. 714 din 26 octombrie 2010), ci si recursurile in interesul legii admise, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale din textul celor doua Coduri. Acestea sunt situate, in rezumat, direct sub articolul din Cod la care se refera. În plus, cititorul mai poate gasi si alte informatii utile, cum ar fi note de subsol cu trimitere la ultima modificare a articolului avut in vedere, index, istoric etc.
Detalii/Comanda cartea – CH Beck

- Publicitate -