Reactii la modificarea bazei de calcul CASS pentru programatori

82

Mediafax.ro scrie despre reactiile Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii – ANIS cu privire la modificarea de catre Guvern, fara consultare publica prealabila, a modalitatii de calcul a contributiei programatorilor pentru asigurarile de sanatate.

„Nu este acceptabil ca Guvernul sa promoveze masuri cu aplicabilitate imediata ce au consecinte importante asupra bugetelor companiilor, practic de la o zi la alta. Nu este acceptabil ca pentru aceste masuri, organizatiile afectate si reprezentantii acestora sa nu fie consultati, in conformitate cu prevederile legale in vigoare”, a declarat marti, intr-o conferinta de presa, presedintele Asociatiei Patronale a Industriei de Software si Servicii – ANIS, Liviu Dan Dragan.

OUG nr. 93/2008 din 24 iunie 2008, publicata pe 30 iunie in Monitorul Oficial, include reglementari care afecteaza companiile si angajatii din domeniul IT&C, prin modificarea Legii nr. 95/2006 in sensul schimbarii bazei de calcul a contributiei de la salariul minim brut pe tara, la salariul realizat.
„Costurile salariale vor creste cu 5-6%, iar cum ponderea salariilor in costuri se ridica la circa 60-70%, aceasta modificare va reduce profitabilitatea companiilor IT&C, de 25-30% in prezent”, a declarat Liviu Dan Dragan.

- Publicitate -