CODUL DE PROCEDURĂ FISCALĂ ŞI NORMELE METODOLOGICE (ACTUALIZAT LA 10.01.2011). COD 422Editie coordonata si prefatata de Mihai Bragaru
Pret: 11.90 lei Numar pagini: 264 ISBN: 978-973-115-853-2

Editia a 9-a a lucrarii prezinta avantajul ca pe langa textul Codului de procedura fiscala (cu ultimele modificari si completari aduse prin O.U.G. nr. 117/2010 – M.Of. nr. 891 din 30 decembrie 2010) si al Normelor metodologice de aplicare a acestuia, inserate direct sub articolele din Cod la care se refera, sunt prezentate si deciziile Comisiei fiscale centrale si ale Comisiei de proceduri fiscale emise de la data aparitiei Codului si pana in prezent. De asemenea se aduc in atentia celor interesati trimiteri la legislatia secundara (ordine ale ministrului finantelor publice, ordine ale presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala) dar si legislatia conexa, precum si recursurile in interesul legii si deciziile Curtii Constitutionale, pentru a se asigura o completa cunoastere si intelegere a dispozitiilor legale.
Venind in ajutorul celor care doresc sa aprofundeze dreptul procedural fiscal, sunt incluse in lucrare si trimiteri la doctrina de specialitate si jurisprudenta nationala, publicate in revistele de specialitate.
Codul de procedura fiscala si Normele metodologice se doreste a fi un instrument util in cunoasterea si aplicarea legislatiei fiscale atat pentru consultantii fiscali cat si pentru contabili, avocati, magistrati, studenti, practic pentru oricine este interesat sau lucreaza in domeniile juridic, economic, fiscal, financiar, contabil. Nu in ultimul rand, lucrarea se poate dovedi utila si pentru teoreticieni, in special prin trimiterile la legislatie, jurisprudenta si, desigur, doctrina.

DREPT FINANCIAR PUBLIC. EDIŢIA 4 Dan Drosu Şaguna
Pret: 61.90 lei Numar pagini: 408 ISBN: 978-973-115-828-0

Cursul analizeaza aspecte referitoare la notiunea de „finante publice”, atributiile principalelor organe ale statului implicate in procesul bugetar, activitatea bugetara, veniturile si cheltuielile publice, controlul executiei bugetare, raspunderea in materie financiara si moneda unica europeana.
În cadrul capitolelor referitoare la veniturile si cheltuielile publice sunt abordate teme de mare actualitate, cum ar fi achizitiile publice, datoria publica si sistemul asigurarilor sociale de stat.
Prezenta editie a cursului are in vedere legislatia interna in domeniul finantelor publice publicata pana la data de 1 noiembrie 2010, iar elementul de noutate il constituie corelarea cu legislatia comunitara in materie.

LEGISLAŢIA PRIVIND TERENURILE ŞI RESTITUIREA PROPRIETĂŢILOR (ACTUALIZAT LA 5.01.2011). COD 421 – Editie coordonata si prefatata de judecator Viorel Terzea
Pret: 14.90 lei Numar pagini: 424 ISBN: 978-973-115-782-5

Culegerea Legislatia privind terenurile si restituirea proprietatilor, coordonata si prefatata de Viorel Terzea, judecator la Tribunalul Arges, cuprinde o selectie a celor mai importante acte normative din domeniu, cu modificarile si completarile intervenite ulterior (inclusiv cele aduse prin Legea nr. 202/2010 privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor – “Mica Reforma”, publicata in M.Of. nr. 714 din 26 octombrie 2010).
Lucrarea ofera astfel o perspectiva de ansamblu asupra reglementarilor in vigoare cu privire la terenuri si la restituirea proprietatilor. Pe langa Legea nr. 18/1991 a fondului funciar si Legea nr. 10/2001 privind regimul juridic al unor imobile preluate in mod abuziv in perioada 6 martie 1945 – 22 decembrie 1989, in lucrare se regasesc numeroase alte legi, hotarari, norme de aplicare etc., destinate unei complete abordari a domeniului, toate acestea fiind insotite de corelatii legislative si alte note utile.

CONTRACTUL Pavel Perju
Pret: 23.90 lei Numar pagini: 152 ISBN: 978-973-115-793-1

Lucrarea se recomanda ca o sinteza a institutiei contractului, desprinsa din paralelismul teoriei obligatiilor contractuale in dreptul civil roman si in dreptul nord-american.
Autorul

EXPERTIZA CONTABILĂ ÎN ROMANIALuminita Ionescu
Pret: 23.90 lei Numar pagini: 120 ISBN: 978-973-115-833-4

La nivelul anului 2009 s-a inregistrat in Romania un declin al afacerilor si o crestere semnificativa a litigiilor comerciale, care necesita aportul de cunostinte si experienta al unui expert contabil.
Criza economica internationala si aparitia blocajelor financiare in economie au accentuat necesitatea implicarii expertului contabil in activitati de clarificare a litigiilor ai caror actori pot fi agenti economici privati, institutii publice sau persoane fizice, precum si de lamurire a organelor de cercetare penala.
Aceasta carte cuprinde atat o parte teoretica, in care sunt prezentate concepte specifice expertizei contabile, cat si, mai ales, o parte practica, unde au fost incluse studii de caz inspirate din realitate.
Publicul tinta al lucrarii: experti contabili, contabili autorizati, experti contabili stagiari, economisti, auditori, cenzori, studenti ai facultatilor economice.

- Publicitate -