Știri financiar-fiscale din România

ȘTIRI & INFORMAȚII din mass-media natională și din surse oficiale despre fiscalitate, legislație și contabilitate
Știri din UE & Internațional vizitați ȘTIRI fiscale din UE & Internațional

mfinante.ro – Transparenta decizionala

mfinante.ro – Comunicate

mfinante.ro – Noutăţi

mfinante.ro – Agenda ministru FP

anaf.ro – Calendar fiscal

anaf.ro – Comunicate

 • 5 Jul 2021: Portalul www.anaf.ro pune la dispoziția contribuabililor sistemul electronic One Stop Shop - OSS - ANAF - RSS - Comunicate de presa
  În vederea implementării pachetului TVA privind comerțul electronic, a devenit operațional sistemul electronic One Stop Shop (Regimul special de TVA). Sistemul facilitează companiilor înregistrarea și declararea electronică, precum și plata taxei pe valoarea adăugată aferentă anumitor categorii de bunuri și servicii, în comerțul transfrontalier Business-to-Consumer (B2C).
 • 18 Jun 2021: Precizări ANAF - ANAF - RSS - Comunicate de presa
  Având în vedere protestul transportatorilor și declarațiile reprezentanților acestora, preluate în mass media, precizăm următoarele:
 • 16 Jun 2021: Inspectorii ANAF–Antifraudă au identificat un prejudiciu de 17 mil lei în domeniul deșeurilor reciclabile - ANAF - RSS - Comunicate de presa
  Inspectorii Direcției generale antifraudă fiscală, din cadrul ANAF, au investigat o rețea frauduloasă de șapte firme specializate în colectarea și reciclarea deșeurilor, ai căror organizatori au fraudat cu circa 3,5 milioane de euro (peste 17 milioane lei) bugetul general consolidat al statului.
 • 25 May 2021: 25 mai 2021 - Termenul limită pentru depunerea declaraţiei unice - ANAF - RSS - Comunicate de presa
  Termenul de depunere a formularului 212 “Declaraţie Unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” este 25 mai 2021. Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.
 • 19 May 2021: Precizări ANAF - ANAF - RSS - Comunicate de presa
  Cu privire la informațiile prezentate de mass-media despre un incident petrecut într-o piațã agroalimentarã din județul Galați, ca urmare a unui control al ANAF, precizãm urmãtoarele: Inspectorii ANAF, respectiv inspectorii DRAF 2 Constanța nu au desfãșurat acțiuni de control la târgul de legume - fructe din localitatea Matca, județul Galați.

anaf.ro – Legislație

anaf.ro – Ghiduri

cursdeguvernare.ro – Stiri

curierulfiscal.ro – Stiri

ibfd.org – Tax News Romania

juridice.ro – Drept fiscal

incont.ro – Taxe

mediafax.ro – Economic

zf.ro – News

hotnews.ro – Economie

wall-street.ro – Economie

legestart.ro – Articole Stiri

euroavocatura.ro – Stiri

dreptonline.ro – Articole

business24.ro – Taxe si impozite

profit.ro