Registrul de evidență fiscală PFA sistemul real ~ un model de formular aşteptat de peste 3 ani

6072

ACTUALIZARE: Registrul de evidență fiscală PFA, persoane fizice ~ OMFP 3254/2017

Potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvenului nr. 80/2014 care modifica vechiul Cod Fiscal, contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectuează în sistem real au obligaţia să completeze Registrul de evidenţă fiscală, în vederea stabilirii venitului net anual. Modelul şi conţinutul Registrului de evidenţă fiscală vor fi aprobate prin ordin al ministrului finanţelor publice.

Din ianuarie 2016, potrivit Noului Cod Fiscal, contribuabilii pentru care determinarea venitului anual se efectuează în sistem real au obligația să completeze Registrul de evidență fiscală, în vederea stabilirii venitului net anual. Modelul și conținutul Registrului de evidență fiscală se aprobă prin ordin al ministrului finanțelor publice.

 

La solicitarea redacţiei CodFiscal.net din decembrie 2017, biroul de presă al MFP a răspuns: 

Referitor la solicitarea dumneavoastră cu privire la stadiul proiectului de Ordin privind Registrul de evidență fiscală pentru persoane fizice, contribuabili potrivit Titlului IV din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, vă comunicăm că, acesta se află în procedura de avizare.

Situaţia şi răspunsul MFP nu merită comentarii, doar ne întrebăm care este cauza, de ce un model de formular nu este elaborat de peste 3 ani, funcţionarii responsabili şi şefii lor din MFP au uitat sau nu au căzut de acord şi se negociează de 3 ani. Le recomandăm , să plagieze Registrul pentru plătitorii de impozit pe profit, care este reglementat din 2005 si care are trei coloane Nr. crt., Explicaţii privind operaţiunile efectuate şi calculul impozitului pe profit, Valoarea lei. 

- Publicitate -

1 COMENTARIU