MFP: Cota TVA pentru livrările de lentile cu dioptrie (circulara MFP 557841/2013)

602

Ministerul Finanțelor Publice a publicat online Circulara nr. 557841 din 20 martie 2013 referitoare la cota de TVA aplicabilă livrărilor de lentile de corecţie aeriene cu dioptrie şi, respectiv, livrărilor de lentile de contact cu dioptrie, precum şi accesoriilor acestora.

Potrivit circularei MFP, transmisă către Direcțiile Generale ale Finanțelor Publice județene și publicată pe pagina de internet a Ministerului, în cazul livrărilor de lentile cu dioptrie, atât aeriene, cât și de contact, precum şi de accesorii ale acestora, este aplicabilă cota redusă de 9%, acestea fiind considerate „proteze și accesorii ale acestora”, în înțelesul prevederilor pct. 23, alin. (4) din Normele metodologice de aplicare a Titlului VI din Codul Fiscal.

În cazul ramelor de ochelari, cota redusă este aplicabilă numai în măsura în care acestea sunt dispozitive medicale cu marcaj CE, destinate specific pentru susținerea lentilelor de
corecție aeriene cu dioptrie, fiind considerate „accesorii” ale acestora.

În ce privește soluțiile utilizate pentru întreținerea lentilelor de contact, circulara menționează ca nu este aplicabilă cota redusă, acestea nefiind considerate „accesorii”.

- Publicitate -