Fiscalitate. De la lege la practica. Editia a 7-a – Lucian Tatu, Cosmin Serbanescu, D. Stefan, D.Catarama, Adrian Nica, Emilian Miricescu
Pret : 44.90 lei, Numar pagini: 280, ISBN: 978-973-115-722-1
Cum se interpreteaza legislatia fiscala, cum se determina si cand se vireaza statului impozitele datorate, ce fel de declaratii trebuie completate si cand trebuie acestea depuse la organele fiscale?
Pentru a raspunde acestor intrebari si pentru a face fiscalitatea cat mai accesibila tuturor categoriilor de persoane fizice sau juridice, dar si studentilor, au fost
abordate mai intai aspectele generale si calendarul obligatiilor fiscale, urmand ca apoi sa fie prezentate, intr-o maniera in acelasi timp accesibila si completa, impozitele, taxele si contributiile reglementate de sistemul fiscal din Romania, precum si procedura de realizare a controlului fiscal.
Cartea are un pronuntat caracter practic, prezentand, pe langa reglementarile fiscale legale, interpretari ale unor paragrafe legislative si exemple privind modul de calcul al impozitelor.

Controlling. Sisteme eficiente de crestere a performantei firmei. Editia a 2-a – Horvath & Partners
Pret: 59.90 lei, Numar pagini: 328, ISBN: 978-973-115-612-5
Controlling-ul a devenit un termen frecvent intalnit, avand o functie importanta in cadrul unei firme.
Lucrarea de fata descrie pas cu pas modalitatile prin care controllingul se poate transpune eficient in practica. Cum se poate evalua sistemul existent de planificare si masurare a performantei din punctul de vedere al controlling-ului? Cum trebuie structurata compania pentru a putea sustine crearea de valoare pe termen lung? Cum se va dezvolta controllingul pe viitor? Exemplele din practica si pasii de lucru propusi au la baza o experienta indelungata in dezvoltarea si aplicarea conceptelor de controlling, prof. dr. Péter Horváth fiind un expert in acest domeniu.

Legea medierii. Comentarii si explicatii. Editia a 2-a – Flavius George Pancescu
Pret: 32.90 lei, Numar pagini: 248, ISBN: 978-973-115-665-1
Editia a doua a comentariilor si explicatiilor la Legea medierii nr. 192/2006 cuprinde o revizuire a textului primei editii, precum si a unora din opiniile exprimate. Lucrarea a fost completata cu doctrina si practica judiciara in materie, comentariul articolelor vizand atat legislatia comunitar, cat si proiectul Noului Cod de procedura civila si modificarile aduse acestei legi.

Activitatea bancara. Sisteme, operatiuni si practici – Bogdan Capraru
Pret: 39.90 lei, Numar pagini: 304, ISBN: 978-973-115-712-2
În ultimele decenii, institutiile financiar-bancare au avut un rol primordial in derularea activitatii economice, fiind atat la baza „urcusurilor”, cat si a „coborasurilor” ciclurilor economice. Ele au devenit parte din cotidian, devenind indispensabile pentru fiecare individ.
Continutul sau cuprinde aspecte legate de particulari-tatile sistemelor bancare din diferite tari, tipurile de institutii financiar-bancare, rolul bancilor in economie, competitia bancara, specificul organizarii si derularii activitatii bancare, caracteristicile operatiunilor si tehnicilor bancare, elemente de informatica bancara, precum si aspecte legate de istorie si cultura bancara. Abordarea activitatii bancare este realizata atat la nivel microeconomic, cat si la nivel macroeconomic.
Lucrarea surprinde caracteristicile sistemelor bancare din patruzeci si cinci de tari de pe toate continentele: SUA, Japonia, tarile membre si candidate la Uniunea Europeana, tarile membre AELS, tari emergente. De asemenea, lucrarea trateaza si tendintele si mutatiile survenite in activitatea bancara din ultimele decenii, in special cele legate de efectele crizei financiare americane din prezent. Astfel, sunt analizate o serie de implicatii ale crizei financiare actuale asupra sistemelor bancare din lume, precum si asupra sistemului bancar romanesc, ultimul capitol fiind dedicat acestuia. Nu in ultimul rand, lucrarea abordeaza problematica bancilor islamice, institutii care se individualizeaza prin principiile care stau la baza functionarii lor si printr-o evolutie ascendenta la nivel mondial.
Fiecare capitol cuprinde, la inceput, obiectivele urmarite, cuvintele cheie, iar la final un set de intrebari, exercitii de analiza si interpretare, aplicatii si teste grila, precum si o bibliografie recomandata, astfel incat procesul de fixare a cunostintelor si de formare de deprinderi sa fie cat mai facil si temeinic. Pe parcursul lucrarii exista o serie de casete text si scheme, prin care se aduc in prim plan o serie de simplificari si cazuri.

Legea societatilor comerciale. Comentarii si explicatii – Adam Ioan, Savu Codrut Nicolae
Pret: 169.90 lei, Numar pagini: 1060, ISBN: 978-973-115-568-5
Lucrarea contine analiza pe articole a Legii societatilor comerciale dintr-o perspectiva ce imbina viziunea teoretica si abordarea practica. Autorii prezinta explicatii pertinente pentru functionarea societatilor comerciale, insotite de opinii proprii, solid argumentate si de corelatii atat intre articole, cat si intre acestea si alte acte normative, inclusiv comunitare.

- publicitate -