Pe 30 august 2013 a fost publicata Ordonanta Guvernului nr. 28/2013 privind reglementarea unor masuri fiscal-bugetare, care cuprinde urmatoarele modificari principale:

OG nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala

Se reglementeaza posibilitatea pentru contribuabilii care obtin venituri din activitati agricole sa achite impozitul si contributiile aferente acestor venituri la organul fiscal din cadrul unitatilor administrativ-teritoriale corespunzatoare localitatii in care acestia isi au domiciliul fiscal (la primarii), cu conditia ca in aceasta localitate sa nu existe o unitate teritoriala a ANAF si daca intre unitatea administrativ-teritoriala si ANAF s-a incheiat un protocol in acest scop.

Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal

Pentru a rezulta cu claritate ca taxarea inversa se aplica si in situatia tranzactiilor realizate pe Piata pentru Ziua Urmatoare si pe Piata Intrazilnica de energie electrica, se precizeaza categoriile de comercianti persoane impozabile care vor intra sub incidenta acestei masuri.

- publicitate -

Sunt introduse in sfera de aplicare a accizelor nearmonizate, incepand cu 1 septembrie 2013, si motoarele cu capacitate de peste 100 CP destinate iahturilor si altor nave si ambarcatiuni pentru agrement.

Se asigura cadrul legal care permite restituirea accizelor si pentru produsele nou introduse in sfera de aplicare a accizelor nearmonizate.