Deciziile de numire a inspectorilor generali adjuncti antifrauda in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala ( ANAF) au fost publicate în Monitorul Oficial nr. 566 din 5 septembrie 2013.

Surse oficiale din MFP au precizat agenţiei MEDIAFAX că numirile sunt temporare, până la ocuparea acestor posturi prin concurs. „Numirile au caracter temporar, până la ocuparea prin concurs a acestor posturi, conform procesului de restrucurare a ANAF, care se va încheia până la 1 decembrie”, au precizat sursele Mediafax.

Nu sunt publicate, pe siteul ANAF/MFP, informaţii privind criteriile de numire sau activitatea profesionale a persoanelor numite (CV-uri).

Potrivit deciziilor prim-ministrului Victor Ponta (nr. 381 – 389 din 5 septembrie 2013), au fost numiţi următorii inspectori generali adjuncti antifrauda :

Aurelian Constantinescu  – Directia Generale Antifrauda Fiscala din structura ANAF;

Valeriu Alexandru Gala – Directia Generala Antifrauda Fiscala din structura ANAF;

Claudiu Codrea  – Directia Regionala Antifrauda Bucuresti;

Cosmin Georgescu – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 1 Suceava;

Daniel Dinulescu – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 2 Constanta;

Gabriel Valentin Carbunaru – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 3 Alexandria;

Adrian Paul Voicu – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 4 Targu Jiu;

Calin Valer Vesa – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 5 Deva;

Iulian Bogdan Gheorghe – Directia Regionala Antifrauda Fiscala 6 Oradea;

Laurentiu Dan Pusderca – Direcţia Regionala Antifrauda Fiscala 7 Sibiu.

Inspector general antifraudă este dl. Romeo-Florin Nicolae, fost şef al Autorităţii Naţionale a Vămilor, a fost numit, la 1 august, de Victor Ponta la conducerea Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, la propunerea ministrului Finanţelor Publice.
Inspectorul general antifraudă are statutul de vicepreşedinte al ANAF care coordonează Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală.

Guvernul a aprobat, la sfârşitul lunii iulie, cele opt sedii ale direcţiilor financiare regionale, precum şi sediile regionale a Direcţiei Antifraudă a ANAF.

Prin HG 520/2013, Guvernul a decis reorganizarea ANAF, prin care a fost înfiinţată Direcţia Generală de Antifraudă Fiscală, care funcţionează inclusiv sub supravegherea Parchetului de cercetare penală.

- Publicitate -