Victor PONTA, prim-ministrul ROMANIEI, despre Noul Cod al Insolventei și fraierii care plătesc taxe

53

Victor PONTA, prim-ministrul ROMANIEI despre Noul Cod al Insolventei și fraierii care platesc taxe

Victor-Ponta

Ultimul lucru, Codul insolvenţei. Eu cred că este foarte bine că ieşim din dezbaterea pur politică. A ajuns preşedintele să moară de grija presei, după ce era marele duşman al presei şi al mogulilor. Cred că intrarea într-o dezbatere legală este foarte bună şi Avocatul Poporului, după cum ştiţi, a cerut Curţii Constituţionale să se pronunţe dacă este constituţional sau nu ca, până la urmă, toţi să plătim taxe, sau dacă este constituţional ca doar unii să plătească taxe şi unii nu. Şi cred că decizia Curii Constituţionale va da un mesaj foarte clar în ce măsură, în România, suntem împărţiţi doar între cei care respectă legea şi cei care nu o respectă. Nu între cei care plătesc taxe şi sunt luaţi de fraieri şi cei care nu plătesc taxele şi cred că sunt mai deştepţi.

Declarații susținute de primul-ministru Victor Ponta la începutul ședinței de Guvern din 9 octombrie 2013 – gov.ro

Nu mai putem împărţi România intre fraierii care plătesc taxele şi deştepţii care nu le plătesc. Acesta este scopul Codului insolvenţei. Toată lumea trebuie să plătească măcar taxele curente. (…) Neplătind firma taxele, nu aveţi dreptul la şomaj, pensie, nu aveţi dreptul la nimic.
(…)
Eu mi-am dorit şi asta ne dorim în România, să nu mai împărţim companiile între fraierii care plătesc taxele şi deştepţii care nu plătesc

Declarații 4 octombrie 2013

- Publicitate -