Nulitati de drept comercialCristian Gheorghe, Colectia PRAXIS , Pret: 24.90 lei Numar pagini: 168 ISBN: 978-973-115-730-6
Sistemul sanctionator civil nu se bucura de o sistematizare doctrinara, fiecare satisfactie data subiectului de drept prejudiciat fiind tratata de obicei in cadrul institutiilor de drept material speciale.
Sanctiunea insasi are o acceptiune diluata in dreptul privat cat timp gardienii ordinii juridice sunt chiar subiectii de drept privat. Structura descentralizata, egalitatea juridica a partilor au impiedicat pana in prezent cristalizarea unei adevarate teorii a sanctiunii civile dincolo de abordari noi in privinta nulitatii si prescriptiei.
Conturarea unei nulitati comerciale speciale, de drept societar, a fost cercetata cu obstinatie.
Aplicarea nulitatii societatii comerciale la o realitate juridica superioara celei a actului juridic este o constatare cu implicatii care nu pot fi ignorate. Nulitatea respectiva reprezinta o abordare care nu mai poate coabita cu conceptul clasic. Saltul de la actul juridic la societatea comerciala risca sa contrazica esenta ultima a nulitatii clasice, legata indisolubil de teoria actului juridic. Mai departe, efectele nulitatii societatii comerciale contabilizeaza tot atatea exceptii de la regimul nulitatii clasice, devenind suparatoare transformarea exceptiei in regula. Ancora dintre cele doua nulitati tinde sa devina una strict lingvistica, fara greutate conceptuala.

Legislatia privind contractele comerciale (actualizat la 1.04.2010). Colectia LA ZI, Pret: 7.90 lei Numar pagini: 112 ISBN: 978-973-115-732-0
Lucrarea, actualizata la data de 1 aprilie 2010, cuprinde, pe langa O.G. nr. 51/1997 privind operatiunile de leasing si societatile de leasing, O.G. nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, Legea nr. 32/1994 privind sponsorizarea, reglementari privind comertul electronic, clauzele abuzive din contractele incheiate intre comercianti si consumatori sau contractul de publicitate media, si note utile, un scurt istoric la fiecare act normativ, precum si note de modificare a articolelor.

Drepturile actionarilor. Editia 3Cristian Dutescu, Pret: 84.90 lei Numar pagini: 624 ISBN: 978-973-115-669-9
Drepturile actionarilor realizeaza o analiza a normelor legale de drept societar si de dreptul pietei de capital aplicabile detinatorilor de actiuni, fie ca acestea sunt listate sau sunt nelistate, din perspectiva ampla a dreptului comunitar si a solutiilor jurisprudentiale adoptate pe teritoriul Uniunii Europene si in Romania in ultimii ani.
Lucrarea vizeaza cu precadere utilitatea practica a normelor juridice incidente drepturilor actionarilor, fara a omite fundamentarea teoretica a fiecarei solutii propuse sau analizate, evitand interpretarile rigide rupte de realitatea economica.
Cartea prezinta utilitate atat pentru profesionistii dreptului, avocati, magistrati, consilieri juridici, cat si pentru toate categoriile de investitori, institutionali sau individuali, actionari majoritari sau minoritari, administratori de societati comerciale sau de fonduri de investitii, manageri etc.

Nulitati de drept comercialLegea privind contractele comerciale

- publicitate -