DEZBATERE: Loteria bonurilor fiscale este o măsură antievaziune EFICIENTĂ?

70

pro-contra-sondai-opiniepro-contra-sondajPrin ORDONANTA 10/2015, Guvernul a aprobat organizarea Loteriei bonurilor fiscale, ca măsură pentru combaterea evaziunii fiscale şi încurajarea cumpărătorilor de a solicita bonurile fiscale în vederea fiscalizării veniturilor operatorilor economici.

Loteria bonurilor fiscale constă în extragerea aleatorie de numere, în vederea acordării de premii în bani, persoanelor fizice rezidente şi nerezidente în România deţinătoare de bonuri fiscale care atestă cumpărarea de bunuri sau servicii pe teritoriul României.

PRO

CONTRA

MINISTERUL FINANȚELOR PUBLICE
Organizarea Loteriei bonurilor fiscale va determina un impact pozitiv prin creşterea gradului de conformare al operatorilor economici faţă de aplicarea prevederilor legale, în domeniul de utilizare a aparatelor de marcat electronice fiscale.
Loteria bonurilor fiscale va contribui la combaterea concurenţei neloiale resimţite din zona agenţilor economici care nu fiscalizează în mod corect veniturile.

DARIUS VÂLCOV
Loteria nu este singura, ea este într-un pachet mai amplu împreună cu casele de marcat cu jurnal electronic, împreună cu această posibilitate de a nu plăti bunul pe care l-ai achiziționat dacă nu ți se emite bon fiscal, împreună cu o mai bună activitate a ANAF. Noi sperăm ca, din 2015 încă, să avem o reducere a evaziunii până la 5% anual.

MOISE GURAN
BIZIDAY: Cum să furi un milion

Asociația Națională a Comercianților Mici și Mijlocii din România
„Tehnic, bonul fiscal se poate elibera de casa de marcat doar după ce s-a făcut plata. Este posibil ca cetățenii să înțeleagă că au dreptul să primească bonul fiscal înainte și atunci, între el și vânzător apar altercații, verbale sau chiar fizice. Considerăm că forțele de ordine chiar au suficientă treabă, nu mai trebuie puse să păzească magazinele”, a declarat Cora Muntean, secretar executiv al ANCMMR.

 

CUM COMENTAȚI?

CARE ESTE OPINIA DUMNEAVOASTRĂ?

[polldaddy poll=8648746]

 

Sursa foto: Sondaj pro contra via Shutterstock

- Publicitate -