Atunci când interesul pentru senzaţional este mai mare decât scopul presei de informa corect, atunci când ştirea este mai importantă decât informaţia, apar în spaţiu public BreakingNews de genul:

DIGI24.RO „Revoluția fiscală”. Depui Declarația 600 până pe 15 aprilie, dar plătești pe 25 martie
Cabinetul Dăncilă a aprobat, în prima ședință de după instalare, o ordonanță de urgență de prorogare a termenului până la care românii cu venituri din activități independente, chirii, dividende și activități agricole au obligația depunerii Declarației 600. Doar că ordonanța adoptată nu rezolvă problema, ci mai mult o adâncește.

B1.RO GAFĂ COLOSALĂ în prima ordonanţă de urgenţă a GUVERNULUI DĂNCILĂ: Au prorogat termenul de depunere a DECLARAŢIEI 600, dar AU UITAT SĂ….
Începutul cu stângul pentru noul guvern condus de premierul Viorica Dăncilă! Au crezut că au rezolvat problema privind declaraţia 600, dar au uitat un amănunt extrem de important.
Deşi au prorogat termenul de depunere până la 15 aprilie, guvernul a uitat să umble şi la data limită privind efectuarea primei plăţi. Astfel, am ajuns la situaţia aberantă în care putem depune formularul până la 15 aprilie, dar vom fi amendaţi pentru că nu am efectuat după ce o depunem pentru că nu am efectuat prima plată până la 25 martie.

Un jurnalist de bună credinţă ar fi întrebat la ANAF sau un specialist, înainte dsă publice astfel de ştiri.

Informaţia corectă este că ANAF nu poate emite deciziile de impunere în cazul Declaraţiei 600 fără declaraţia contribuabilului, în consecinţă, contribuabilul nu va avea obligaţii de plată decât după depunerea declaraţie. Pe 2018, contribuţiile sociale datorate vor fi plătite în 3 sau mai puţine tranşe.

 

- Publicitate -