ACTUALIZARE: OG 28/2013 – Reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare

In sedinta de Guvern de marti, 27 august 2013, Guvernul a aprobat ORDONANŢA privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare.

Potrivit comunicatului emis, prin această Ordonanţă se reglementează unele aspecte care nu erau clarificate în legislaţia fiscală, după cum urmează:
• Se creează cadrul legal care permite contribuabililor care obţin venituri din activităţi agricole să achite impozitul şi contribuţiile aferente acestor venituri la organul fiscal din cadrul unităţilor administrativ-teritoriale corespunzătoare localităţii în care aceştia îşi au domiciliul fiscal.
• Pentru a rezulta cu claritate că taxarea inversă se aplică şi în situaţia tranzacţiilor realizate pe Piaţa pentru Ziua Următoare şi pe Piaţa Intrazilnică de energie electrică, se impune menţionarea distinctă a fiecărei categorii de comercianţi persoane impozabile care vor intra sub incidenţa acestei măsuri.
• Introducerea persoanelor fizice în categoria plătitorilor de accize în cazul vehiculelor şi a motoarelor cu capacitate de peste 100 cai putere destinate iahturilor şi altor nave şi ambarcaţiuni pentru agrement.
• Asigurarea cadrului legal care permite restituirea accizelor şi pentru produsele nou introduse în sfera de aplicare a accizelor nearmonizate.

Proiectul si nota de fundamentare supuse dezbaterii publice.

- publicitate -