Salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată (salariul minim brut pe economie) se majoreaza, din 1 iulie, de la 750 lei la 800 de lei, potrivit HG 23/2013 din 22 ianuarie 2013 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata.

Potrivit art. 3 din HG 23/2013, stabilirea, pentru personalul încadrat prin încheierea unui contract individual de muncă, de salarii de bază sub nivelul celui prevăzut de HG constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 1.000 lei la 2.000 lei.

- Publicitate -

Constatarea contravenţiei şi aplicarea sancţiunii prevăzute la alin. (1) se fac de către personalul Ministerului Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, prin inspectoratele teritoriale de muncă judeţene şi al municipiului Bucureşti, împuternicit, după caz, prin ordin al ministrului muncii, familiei, protecţiei sociale şi persoanelor vârstnice.

- Publicitate -

2 COMENTARII

  1. Intrebare la care solicit raspuns concret nominalizat.Dle.Prim-Ministru;Dmna.Ministru Muncii,Este posibil ca la o viirsta de 62 sa fii incadrat dupa o perioada de 5 ani de somer neindemnizat si dupa efectuarea a doua cursuri de recalificare,cu salariul minim brut pe economie de 800 de lei.VORBIM DE ECHITATE IN MUNCA SI RESPECT PENTRU GENERATIA CARE A FOST SACRIFICATA PENTRU CONSTRUIREA A TOT CE A CE SA VINDUT PE NIMIC.Mentionez ca dupa 89 am avut activitati proprii pina in 2008 cind am fost falimentat din ordin PDL ca apoi pina azi 17 nov.2013 cind abia a catadicsit cineva sa-mi ofere un loc de munca ,pur si simplu m-a umilit.Societatea pentru care mi-am scrificat tineretea si integritatea in 89.in loc de prosperitate ma coplesit cu saracie si nici o posibilitate de a-mi crea un venit decent.Institutile carora m-am adresat pina acum spun ca nu exista nici o posibilitate de rezolvare deoarece legislatia este deficitara si nu a prevazut masuri reparatorii in cazul persoanelor in virsta ramase fara loc de munca si fara posibilitatea de pensionare.Saracin Nicolae tel 0744996195